”Educă-l! Nu-l lovi!”

12271208_443003962549710_852204966_oJoi, 19 noiembrie 2015, elevii din Liceul Teoretic ”Olimp”, din satul Costești, alături de profesori au dat start unei campanii de sensibilizare privind consecințele violenței. 

 

Pe hol au fost distribuite mesaje cu caracter non-violent. Pe fiecare ușă au fost atașate imagini cu mesaje ce îndeamnă atît copiii cît și profesorii să ”dezlipească eticheta''', deoarece copiii crescuți fără etichete se fac ”Oameni Mari”, a mărturisit Elena Mahu, elevă clasa a XII-a.

 

Pe parcursull pauzelor,  pe hol sunt difuzate filmulețe educative ce vor sensibiliza elevii și profesorii despre consecințele violenței și discriminării. Elena Bîrca, Președintele Consiliului Elevilor a menționat că “Violența împotriva femeilor și fetelor este o încălcare a drepturilor omului. Noi trebuie să punem capăt tăcerii și să continuăm eforturile noastre de sporire a nivelului de informare a tuturor, iar începutul poate fi chiar din școala noastră!”.

 

Acțiunile desfășurate fac parte din Campania Națională – “16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen”. În satul Costești, evenimentele vor continua, în data de 25 noiembrie, cu o proiecție de film la subiect. Astfel toți cu vîrsta de la 15 ani, sînt invitați în sediul CSPT Avante, la ora 15.00, unde vor beneficia de materiale informative și facilitare din partea unui voluntar din partea organizației ”La Strada”.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×