Adresare către cetățenii satului Costești din partea Secției Situațiilor Excepționale

Odată cu stabilirea temperaturilor medii pozitive  și începutul  salubrizării masive a teritoriului satului Costești și a terenurilor agricole  s-incendiu-700x469a majorat numărul intervențiilor gărzilor de serviciu a Unităților de Pompieri Ialoveni la stingerea rugurilor și a aprinderilor lăsate fără supraveghere.  Focurile apar în urma aprinderii resturilor  vegetale, ierbii uscate și a gunoiului.

 

Aprinderile lăsate fără supraveghere, mai ales în caz de vînt puternic pot duce la o răspîndire vastă atît pe masivele forestiere, livezi, semănături, cît și asupra caselor de locuit sau a construcțiilor/edificiilor din preajma acestora.

 

Cu regret, locuitorii satului Costești, dar și agenții economici, persoanele juridice nu respectă regulile de apărare împotriva incendiilor și măsura cuvenită la interzicerea arderii frunzișului și gunoiului pe teritoriul satului.

 

În scopul realizării măsurilor de prevenire și combatere a incendiilor, în temeiul legii Republicii Moldova, privind Administrația Publică Locală solicităm de la cetățeni, agenți economici interzicerea arderii resturilor de la curățitul viilor, livezilor  și a altor resturi inflamabile.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×