Satul Costești are un club de cetățenie activă

1Pe data de 22 aprilie 2016, a fost constituit Clubului pentru Cetățenie Activă din satul Costești, creat în cadrul proiectului ”Responsabilitate individuală și cetățenie activă”.

 

Evenimentul care a avut loc în incinta Centrului de SănătatePrietenos Tinerilor AVANTE, a adunat personalități din diferite domenii de activitate în satul natal și din tineri, maturi și persoane de vârsta a treia, care doresc să-și aducă aportul la dezvoltarea și modernizarea localității.

 

Întîlnirea a fost desfășurată pe o notă prietenoasă, într-un cerc de discuții deschise, unde participanții au făcut cunoștință cu planul de activitate a clubului pentru următorul an. Managerul proiectului, Lilia Snegureac a adus la cunoștință oportunitățile de creare a unei organizații neguvernamentale în urma creării acestui club și accesare fondurilor pentru diverse proiecte  pentru satul Costești.

 

Primarul satului Costești, Natalia Petrea a menționat că acest club are menirea de a fi un sprijin în buna activitate a Primăriei satului Costești, dar și a Consiliului Local și este deschis întotdeauna spre mărirea numărului de membri.

La eveniment au fost prezenți și vicepreședintele raionului Ialoveni, Tudor Grigoriță și ex-Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, care susținut acest proiect și au menționat că un astfel de intrument va aduce doar beneficii localității.

 

Participanții au primit materiale logistice din partea AO ”DialogPro”, materiale informaționale, dar și două ”Boxe de idei” care vor fi plasate în incinta Primăriei Costești și a Oficiului Poștal, unde locuitorii vor putea veni în mod anonim sau public cu soluții, idei și sfaturi pentur o mai bună guvernare la nivel local. 

 

În următoarea ședință a Clubului, membrii acestuia vor alege președintele și vor adopa împreună un regulament de activitate.

2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×