Primarul satului Costești face consultări publice cu cetățenii

P1420557Primarul satului Costești a inițiat consultările publice cu cetățenii din sat, prin întîlniri publice în diferite zone ale satului. Primele întîlniri au fost lansate în zona ”Gîrlea” în legătură cu proiectul ”Apă potabilă de calitate pentru locuitorii satului Costești” finanțat cu suportul Fundației Est-Europene.

 

Miercuri 22 mai 2016, Natalia Petrea a inițiat o altă consultare publică cu costeștenii din regiunea ”În deal la mori”, unde a abordat mai multe proiecte. Primul dintre acestea este proiectul de canalizare a satului, unde este necesară contribuția cetățenilor pentru demararea lucrărilor în continuare. Oamenii au reacționat divers la acest subiect, unii din ei fiind nemulțumiți de faptul ca de 2 ani au contribuit și nu dispun de serviciu de canalizare și este stopat proiectul. Primarul a informat cetățenii ca din 3500 de gospodării, au contribuit doar 150, ceea ce este foarte puțin pentru a demara lucrările.  La final oamenii au fost de comun acord că proiectul trebuie să continuie.

 

O altă temă de discuții a fost proiectul ”Iluminarea stradală”, unde s-au colectat  3200 de euro prin intermediul site-ului de colectare colectivă www.guvern24.md, sumă insuficientă pentru achitarea lucrărilor de iluminare. Astfel s-a decis ca fiecare gospodărie de pe străzile beneficiare de iluminare să contribuie cu suma de 500 de lei pentru proiect. Oamenii au fost recunoscători pentru că beneficiază de iluminare stradală și spun că regiunea a căpătat un alt aspect.

 

Pe parcursul discuției membrii grupului de mobilizare comunitară creat de AO Alternativa au distribuit materiale informative despre cele două proiecte discutate și datele de contact unde să apeleze pentru contribuție, întrebări și sugestii. La eveniment a fost prezent și aparatul primăriei Costești.

La final,  mulți cetățeni s-au apropiat în mod individual de primar și viceprimar unde au dat întrebări despre alte probleme cu care se confruntă.

 

P1420555 P1420561 P1420601 P1420603 P1420614 P1420683

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×