Liceul Teoretic Olimp a lansat astăzi prima parcare pentru biciclete din satul Costești

Grupul de ecologiști ”EcoTerra” din Liceul Teoretic ”Olimp” a făcut ca visul elevilor de a veni cu bicicleta la școala, să devină realitate prin lansarea primei parcări de biciclete din satul Costești.

 

ParcareEvenimentul a fost lansat prin cuvinte de felicitare a oaspeților prezenți la lansare și pentru curajul de a realiza un astfel de proiect măreț. Mentorul adult al proiectului, Vera Melnic, profesor de biologie din liceu a adus sincere mulțumiri Fondului pentru Tineri Ialoveni pentru suportul de 5000 de lei pentru barele metalice, și pentru agentul economic Ion Negru, consilierului local Parascovia Bivol și Primăriei Costești pentru contribuția de 5 000 lei pentru materiale de construcție.  Direcției liceului ”Olimp”  a contribuit cu resurse umane, care au instalat parcarea. Doamna Vera a mai menționat că acest proiect nu era posibil de realizat fără implicarea activă a voluntarilor care au lucrat cot la cot pentru o școală mai modernă și pentru a oferi condiții prielnice colegilor lor pentru a avea un mod sănătos de viață.

 

Parcarea dispune de 45 de locuri pentru biciclete și este situată la intrarea în curtea instituției de învățămînt.parcare2

 

Activitatea face parte din proiectul ”Mișcarea cu bicicleta-vis sau realitate”. Voluntarii acestui grup de initiativă, pe lîngă instalarea parcării, au organizat cîteva acțiuni de plantare peste 1500 de copaci pe teritoriul satului Costești în lunarul ecologic. Deasemenea au desfășurat un eveniment de promovarea a modului activ de viață ”VeloYouth”, în cadrul hramului satului, 22 mai 2016, unde tinerii s-au întrecut într-un maraton al bicicletelor.

Primăria satului Costești a venit cu un mesaj de felicitare pentru succesul obținut prin aceste activități, acesta fiind doar începutul pentru proiecte mărețe din cariera lor.

 

“Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale și Primăria Costești.”

discalimer

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×