Consultările publice privind construcţia parcurilor în 5 zone din satul Costeşti

Asociaţia Obştească Alternativa în colaborare cu Primăria Costeşti a organizat consultări publice în cinci zone ale satului, în cadrul P1490020proiectului „Cetăţenii participă- comunitatea prosperă”care prevede asigurarea populaţiei cu parcuri verzi de odihnă.

 

Evenimentul de informare şi discuţie cu cetăţenii a dat start în data de 3 februarie 2017, cu zona Furnicaru şi s-a finalizat duminică 5 februarie 2017 cu zona Centru. În cadrul discuţiilor, cetăţenii din preajma zonelor Furnicaru, În deal la Cruce, Cişmeaua, Intrarea în sat şi Centrul satului Costeşti, unde se vor da start lucrărilor şi plantărilor din luna martie, au fost informaţi despre bugetul proiectului, planul, donatorul şi necesitatea implicării fiecărei regiuni la activităţile proiectului. O bună parte din cetăţeni au fost de acord P1480956cu acest proiect, pentru care au şi semnat în cadrul unor liste comune de susţinere a ideii de proiect. Deasemenea,localnicii din regiuni au oferit detalii despre cum doresc să arate parcul lor, ce necesităţi are fiecare zonă (amenajări, drenaj, planători, curăţiri de rîuri, etc.). Totodată mulţi din participanţii la consultări au oferit întrebări şi au dezbătut mai multe idei despre proiectul tehnic al fiecărei zone, necesitatea păstrării unui spaţiu pentru activităţile sportive, necesitatea construirii unei zone de joacă pentru copii, ş.a.

 

Pentru că la eveniment au fost prezenţi primarul satului Costeşti, Natalia Petrea şi viceprimarul, Andrei Ţurcan, costeştenii au oferit întrebări inclusiv despre alte proiecte ale satului, precum canalizarea, gestionarea deşeurilor, taxa de salubrizare, iluminarea stradală, accesul la drumuri, etc. Consultările au fost un exerciţiu bun de comunicare cu cetăţenii, informare P1480975despre proiectele satului şi oferirea de răspunsuri tuturor întrebărilor şi neclarităţilor localnicilor.

 

Următoarea activitate în cadrul proiectuluir va fi plantările a peste 1500 de copaci decorativi şi 10 000 de flori multianuale în aceste cinci zone, activitate în care se vor mobiliza şi participa cetăţenii din preajma acestor spaţii.

 

 

Aducem la cunoştinţă că această activitate a fost organizată în cadrul proiectul„Cetăţenii participă – comunitatea prosperă”,realizat de Asociaţia Obştească Alternativa, cu suportul Programului de Granturi Mici (PGM) al Facilităţii Globale de Mediu, implementat de PNUD Moldova, în colaborare cu Primăria Costeşti.

logo GEF, SGP, UNDP

P1480971 P1480983 P1490017 P1490021 P1490053

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×