Grădinița ”Andrieș” din Costești previne accidentele la copii

Grădinița ”Andrieș” din satul Costești desfășoară în perioada 1 martie-5 iunie 2017, Campania ”Prevenirea 7accidentelor la copii”. Astfel, vineri 10 martie a fost lansarea acestei acțiuni prin distribuirea pliantelor către părinți cu informații despre cum pot fi prevenite accidentele cu copiii.

 

Întreaga echipă de educatori alături de administrația grădiniței au purtat discuții cu părinții la prima oră, în curtea grădiniței, au oferit sfaturi, informații despre ce acțiuni trebuie interprinse pentru a evita situațiile de risc cu copiii. ”Martie este luna educației timpurii și grădinița Andrieș dorește să vă informeze despre cum pot fi prevenite accidentele la copii, 10deoarece anume acestea reprezintă cauza numărul trei al deceselor în rîndul minorilor!” a spus părinților directorul instituției, Zinaida Borta.

 

La intrarea în instituție a fost amenajat buletinul sanitar pentru părinți și copii, unde sînt informați toți doritorii despre cum se acordă primul ajutor și măsurile necesare pentru evitare accidentelor. În incinta grădiniței este organizat zilnic o expoziție de postere la acest subiect.

 

Părinții au rămas surprinși de flash-mob: ”La grădinița Andrieș, educatorii și administrația au grija nu numai de 16copii, dar creeaza adevărate lecții de viața si pentru părinți.  Informația cuprinsă în pliantele propuse este accesibilă și clar formulată pentru toate vîrstele, de la mic la mare. Astfel de activități sunt binevenite pentru părinți, deoarece astfel se pot evita multe accidente casnice. Mă bucur că educatorii au abordat o astfel de comunicare interactivă cu părinții.” a menționat Eugenia Bordianu. 

 

Campania ”Prevenirea accidentelor la copii” va continua pînă în luna iunie cu seminare pentru lucrătorii grădiniței, activități integrate pentru copii, ședințe informative cu părinții, flashmob-uri, etc.

 

 

 

20 18 17  13 12 11 9 8 6  4 3 2 117 18 5

6 15

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×