Grădinița ”Andrieș” din Costești continuă campania de prevenire a accidentelor la copii

Grădinița ”Andrieș” din satul Costești desfășoară în perioada 1 martie-5 iunie 2017, Campania ”Prevenirea accidentelor la copii”. Campania a fost lansată prin organizarea unui flash-mob și a continuat prin expoziții de desen, lecții pentru copii și adunări părintești, în care educatorii au comunicat direct cu  părinților despre pericolul accidentelor, unde sînt implicați copiii.

 

Vineri, 31 martie 2017, părinții din grupa medie ”Spiridușii” au fost informați despre cele mai întîlnite tipuri de accidente în care pot fi implicați copiii pînă la vîrsta de 5 ani. Vera Pavalache, educatorul grupei a informat părinții despre  metode de prevenire a intoxicațiilor și otrăvirilor, arsuri și opăriri, înec în condiții casnice, sufocare cu corpi străini, accidente rutiere și traumatisme. Prin intermediul metodelor non-formale (jocuri, discuții, dezbateri, desen, ateliere de lucru) fiecare părinte a avut ocazia să învețe cum se acordă primul ajutor în situațiile menționate mai sus, au povestit propriile cazuri și care au fost primele măsuri întreprinse. Educatorii au vorbit părinților deasemenea despre numerele de telefon, care pot fi apelate în caz de urgență, și anume 901, 902, 903 și 112 și semnificația fiecăruia. Părinții au primit materiale informative și teste de cunoștință atît pentru copil, cît și pentur întreaga familie, în vederea evaluării nivelului de cunostințe în acest domeniu.

 

Părinții au fost activ implicați, au povestit cazuri excepționale, unde au fost implicați proprii copii, au venit cu informații despre statisticile dramatice privind accidentele unde sînt implicați copiii și materiale video la acest subiect.

 

Activitatea de informare a părinților este realizată în fiecare grupă de copii și va continua pe parcursul întregii campanii  desfășurată de administrația grădiniței ”Andrieș”.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×