Autoritățile raionale în vizită la construcția străzii ”Unirii” din Costești

Miercuri, 19 iulie 2017, o delegație creată din președintele raionului Ialoveni Anatolie Dimitriu și vicepreședinții Oleg Mereacre și Victor Istratiev, alături de viceprimarul Andrei Țurcanu au efectuat o vizită de lucru pentru a monitoriza lucrările de construcție a străzii ”Unirii” din satul Costești.

 

La eveniment a fost prezent și directorul agentului economic, care desfășoară lucrările. În timpul vizitei se desfășurau lucrări de compactare a pietrișului. Conform proiectului tehnic valoarea totală a drumului constituie  13 476 000,66 lei, bani care vor fi acoperiți din bugetul local, dar și din contribuția cetățenilor.

 

La moment au fost acoperiți 580 de metri cu pietriș și instalată bordura. În data de 24 iulie este prevăzută asfaltarea acestei porțiuni. Lucrările fac parte din tranșa a III-a a proiectului. După finalizarea asfaltării acestei porțiuni, urmează tranșa a II-a și a I-a. Lungimea totală a drumului construit constituie 1800 metri cu lățimea de 5,50 metri și 1,5 metri trotuarul.

 

Administrația Publică Locală vine încă o dată cu solicitarea către locuitorii zonei ”Furnicaru”, care beneficiază de acest drum să contribuie financiar la proiect. Astfel conform deciziei adunării cetățenilor din zonă, cele 100 de case care sînt amplasate pe strada ”Unirii” vor achita contribuția de 5000 de lei per gospodărie, iar celelalte 370 de case care nu au acces direct la strada, dar beneficiază de drum vor achita taxa de 500 de lei.

 

Pînă la momentul actual au achitat doar 22 de gospodării sume care variază între 1000 și 6000 de lei, și 5 case au achitat suma de 500 de lei. Doar 4 gospodării au achitat contribuția de 1500 de lei pentru canalizare. Astfel sînt colectați la moment 59 000 lei.

Locuitorii sînt așteptați de luni pînă vineri, în contabilitatea Primăriei Costești, etajul 2, pentru achitarea contribuției.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×