Ședință de monitorizare privind ”Transparența Primăriei Costești”

Joi, 10 august 2017, a avut cea de a doua ședință de monitorizare a proiectului ”Sporirea transparenței și a responsabilității guvernării locale și a participării publicului în satul Costești.” La eveniment a fost prezent expertul național Gheorghe Carasene și expertul internațional Sorin Ioniță.

 

Ședința a fost deschisă de către primarul satului Costești, Natalia Petrea printr-o recapitulare a tuturor activităților planificate în cadrul proiectului și starea actuală a fiecăreia. Lilia Snegureac, președintele AO ”Dialog-Pro” a realizat un sondaj pe un eșantion de 303 persoane din satul Costești privind nivelul de transparență și a prezentat rezultatelele, astfel au fost evaluate punctele slabe privind transparența. Astfel la întrebarea ”De unde vă informati despre activitatea Primăriei și a Consiliului Local​?” sca mai des menţionată sursă de informare s-a dovedit a fi Gura satului  – 136 de respondenți (45%), acest raspuns fiind valabil practic pentru toate cele tre categorii de vârstă. De remarcat, că pentru primele doua categorii site-ul primăriei si pagina de facebook constituie o sursa d informare frecventa si cea mai acceptabila – 130 de răspunsuri (42%) și pentru categoria de varsta a persoanelor ce depășesc vârsta de 57 ani – 15 răspunsuri (5%). Răspunsul la celallte întrebări le găsiți AICI.

 

Ședința a continuat prin prezentarea activităților realizate de către Clubul de Cetățeni Activă din satul Costești și prezentarea noului site web al Primăriei. Experții au venit cu un feedback privind activitățile și modalitățile de îmbunătățire a acestora penru un impact mai pozitiv al proiectului.

 

Primarul, Natalia Petrea a menționat că urmează instruirea funcționarilor publici din Primărie și a directorilor de instituții din localitate privind modalitatea de utilizare a site-ului www.costesti.md, iar o altă activitate va fi transmisiunea live a ședinței Consiliului Local din 17 august și evenimentul ”Ziua Limbii Romane” din 31 august.

 

La final experții prezenți au instruit persoanele responsabile de implementarea proiectului privind modalitatea de raportare narativă și financiară a activităților realizate.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×