Şedinţele Consiliului local, transmise LIVE pe site-ul Primăriei satului Costeşti, raionul Ialoveni

Locuitorii satului Costeşti, raionul Ialoveni, au posibilitatea să vadă, în timp real, cum se desfăşoară dezbaterile şi cum sunt luate hotărârile în cadrul Consiliului local. Propunerea de a transmite live şedinţele aparţine cetăţenilor, care pot urmări reuniunile începând cu 17 august.

Şedinţele vor putea fi urmărite live pe site-ul primăriei – www.costesti.md. Potrivit primarului localităţii Natalia Petrea, transparenţa reprezintă dezvoltarea oportunităţilor de participare a cetăţenilor la guvernarea locală. “Primul pas în acest sens îl constituie transmiterea în direct a şedinţelor Consiliului local şi vor urma alte activităţi ce vor consolida legătura între primărie şi locuitori”, a menţionat Natalia Petrea.

Transmiterea în direct a şedinţelor publice este una dintre activităţile proiectului „Sporirea transparenţei şi a responsabilităţii guvernării locale şi a participării publicului în satul Costeşti”, implementat cu suportul Consiliului Europei. Proiectul mai include desfăşurarea seminarelor de instruire pentru specialiştii primăriei privind asigurarea transparenţei decizionale şi modernizarea site-ului www.costesti.md. Scopul proiectului este de a creşte transparenţa, accesul la informaţie, responsabilitatea autorităţilor locale şi stimularea implicării comunităţii în procesul decizional.

Satul Costeşti din raionul Ialoveni ocupă poziţia a 15-a în Topul transparenţei autorităţilor locale din Moldova. Localitatea a urcat patru poziţii comparativ cu clasamentul din anul 2016 şi a acumulat un scor de 36,7 puncte din 100.

Sursa: www.tvrmoldova.md
DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×