Casa de Ambalare

Casa de Ambalare și procesare a strugurilor și legumelor din Republica Moldova
Director: Iurie Bivol, 069166346
Email: [email protected]

”Casa de ambalare” a fost construită în cadrul proiectului de dezvoltare regională ”Grup de producători și casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export”, cu o investiție de 27 milioane lei, inclusiv 15 milioane lei contribuția Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și 12 milioane lei contribuția producătorilor locali asociați în cooperativa FructBiolmex.

Casa de ambalare are suprafața de 2 880 de metri pătrați cu capacitatea de păstrare simultană a 1 500 de tone de producție. Edificiul unde lucrează 40 de angajați permanenți, include zece camere frigorifice de 110 tone și patru camere de 70 de tone. Aici funcționează și două linii de ambalare a strugurilor, cu capacitatea de șase tone pe oră. Proiectul a fost iniţiat în urmă cu trei ani, după ce un grup de producători din satul Costești, reveniţi din Italia, au înţeles că doar asociindu-se vor putea obţine producţie competitivă pe piaţa europeană. Astfel, a fost creată Asociația producătorilor și exportatorilor de struguri de masă care cooperează cu FructBioImpex, gestionarul Casei de ambalare.

Casa de ambalare aparţine primăriei satului Costeşti şi este dată în locaţiune grupului de producători agricoli care au contribuit la utilarea acesteia. Toţi agricultorii din regiune pot beneficia de serviciile întreprinderii contra cost.

 

 

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×