EcoTerra

Date de contact:
E-mail: [email protected]
Melnic Vera, +373 60798974

EcoTerra este un grup de inițiativă care s-a format în anul 2014 în cadrul orelor ecologice al Liceului Teoretic ”Olimp”. Scopul fiecărui membru este de a manifesta cât mai activ și a demonstra abilitățile obținute de-a lungul instruirilor cu caracter ecologic și corect prin implimentarea proiectelor și a actelor de voluntariat. Luptăm pentru dezvoltarea viitorului sănătos și plantăm în fiecare tânăr ce face cunoștință cu EcoTerra o semință a gândirii corecte și ”naturale” prin proiecte, traninguri, concursuri.

Ecoterra – pagina Facebook

Ecoterra – plantarea copacilor

EcoTerra a învestigat situația poluării apelor din satul Costești, iată rezultatul!

Proiecte:

“Centura verde a Liceului”
Proiect finanțat de Fondul pentru Tineri Ialoveni.
Suma câștigată – 3000 lei.
Scopul proiectului: Plantarea copacilor în spatele liceului teoretic “Olimp”, pentru împiedicarea procesului de alunecări de teren și pentru îmbunătățirea stării ecologice a mediului.
Beneficiari direcți: Elevii Liceului Teoretic “Olimp” (aproximativ 500), profesori, părinți, celelalte categorii de lucrători ai liceului.
Beneficiari indirecți: generațiile viitoare ce vor studia în Liceul Toretic “Olimp”, societatea.

”Mișcarea cu bicicleta – Vis sau realitate”
Proiect finanțat de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu suma de 5000 lei, și cu suportul material și fizic al sponsorilor Ionaș Parascovia, Negru Ion și APL.
În cadrul proiectului a fost construită o parcare pentru biciclete pe teritoriul Liceului Teoretic Olimp.
Scopul proiectului: Promovarea modului sănătos de viață. Tot în cadrul acestui proiect a fost organizată activitatea Velo-Youth, unde bicicliștii din satul Costești au participat la o întrecere.
Beneficiari acestui proiect sunt elevii Liceului Teoretic Olimp și bicicliștii satului Costești.

La școală pe bicicletă – Știrile Publika.md

Parcarea de biciclete la Costești – Emisiunea Abraziv

 

”Crește prin teatru”
Proiect finanțat de Fondul pentru Tineri Ialoveni cu 2500 lei și cu suportul sponsorilor care au donat 150 euro pe platforma guvern24.
Scopul proiectului: organizarea unei excursii pentru copiii din familii social vulnerabile. Beneficiarii proiectului -30 de copii.

Vizita la teatrul Licurici

 

”Village Quest în Costești”
Proiect organizat din strângerea de fonduri pe platforma guvern24.md și cu suportul sponsorilor din satul Costești.
Scopul proiectului: organizarea unei competiții între tinerii din Costești și dezvoltarea aptitudinilor de orientare în spațiu pentru participanți.
Beneficiarii proiectului au fost tinerii din satul Costești.

Evenimentul Village Quest în Costești

Echipa EcoTerra a organizat activități de plantare în Cadrul proiectului ”Planteaza-ți viitorul” inițiat de Centrul Național de Mediu, unde au fost plantați 1600 puieți.

Au fost cumparate un șir de materiale pentru laboratoarele de chimie, fizică, biologie și geografie din Liceul Teoretic Olimp, obținute în cadrul Concursul “Mini-Grant” organizat de ONG-ul “Education Moldova”

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×