Gala Locală a Tinerilor din Costești, ediția I

Sîmbătă, 25 noiembrie 2017 Primăria Costești în colaborare cu un grup activ de tineri au organizat prima ediția a ”Galei Locale a Tinerilor din satul Costești”. Evenimentul a avut drept scop promovarea bunelor practici de implicare și voluntariat a tinerilor din localitate și premierea lor.

Astfel, serbarea a dat start în Casa de Cultură din sat cu un cuvînt de felicitare din partea primarului Natalia Petrea, care a îndemnat tinerii să creeze un Consiliu Local al Tinerilor, care să inițieze proiecte pentru dezvoltarea satului, și neapărat Primăria va susține orice idee. Cu un mesaj de felicitare a venit și vicepreședintele raionului Ialoveni, Oleg Mereacre, care a îndemnat tinerii costeșteni spre implicare mai activă și inițiativă mai multă în toate activitățile realizate. Șeful secției raionale de cultură Ialoveni, Tudor Grigoriță a menționat necesitatea renovării Casei de Cultură din sat, învederea asigurării unui local public pentru distracție a tinerilor, pe tot parcursul anului. Victor Pletosu, specialist raional în politici de tineret, a felicitat în primul rînd pe doamna primar, Natalia Petrea pentru organizarea acestui eveniment, dar și pentru susținerea tuturor tinerilor cu inițiativă. Felicitări a transmis consilierul local Mihai Sava și specialistul în domeniul tineret și sport Veaceaslav Ionaș.

Prezentatorii Lidia și Ion au realizat cîte o descriere a celor 12 tineri activi din localitate, care au primit diplome de participare și un premiu bănesc din partea Consiliului Local. Tinerii premianți sînt:

Alexei Luca, pictor;

Elena Mahu, asistent de proiect AO Alternativa;

Meriacre Iulia, Liceul Teoretic Costești;

Borta Nicolae, voluntar;

Daniela Sulă, Liceul Teoretic Costești;

Nicoleta Oleacu, Liceul Teoretic Olimp;

Mihalachi Dorin, Liceul Teoretic Olimp;

Liviana Bivol, Liceul Teoretic Olimp;

Andrei Bîrca, membru echipa de fotbal a satului Costești;

Daniela Cogîlniceanu, echipa de basket feminin a Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie Raisa Pacalo;

Mircea Sula, specialist Secția Cultură Ialoveni;

Maria Bivol, președinte AO Alternativa.

 

Pentru ca sărbătoarea să fie mai interesantă și atractivă pentru spectatori, tinerii talentați ai satului au prezentat mai multe numere artistice printre care: Sabina Levinte (Școala de muzică Filip Todirașcu cu piesa “Vina mea”), Mihaela Mereacre (Școala de muzică Filip Toderașcu cu piesa  “Vrem bomboane,Vrem ciocolate”), Borta Nicolae (piesa ”Două Stele”), Ansamblul de Chitariști Noua Generație, Cuplul de dans  sportiv Diaconu Elena și Silvian Levinte cu dansul ”Slagăr Latino”, Dumitru Mereacre (piesa ”Zece”), Ansamblul de dans sportiv “Black and White”.

În anul 2017, AO Alternativa, una din cele mai active ong-uri din localitate împlinește 10 ani de activitate, sub genericul ”Tinerii noștri-Viitorul nostru”. Astfel, asistenta de proiecte, Elena Bîrca a realizat o prezentare despre cele mai reușite proiecte realizate în satul Costești, de către echipa organizației.

Evenimentul s-a finalizat cu o discotecă gratuită pînă la miezul nopții.

Ediția a fost transmisă LIVE pe pagina de facebook a Primăriei Costești.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×