Primăria Costești informează despre situația accesului la trafic rutier, în legătură cu condițiile meteorologice nefavorabile

Ora: 10.00

Primăria Costești informează cetățenii că la moment toate drumurile locale și naționale din localitate sînt accesibile, dar se circulă în condiții de iarnă. Drumurile locale sînt dezăpezite de 2 tractoare, iar cele naționale de S.A. Drumuri Ialoveni. Cel mai greu s-a circulat de dimineață pe strada Alexandru cel Bun, pe porțiunea de la ieșire din sat, pe pantă, din cauza că mai multe mașini au derapat și s-au oprit în mijlocul străzii. Autoritățile publice alături de S.A. Drumuri Ialoveni sînt la fața locului și intervin permanent ca șoferii să poata avea acces la drum. În acest context se solicită prudență din partea proprietarilor de automobile și responsabilitate în trafic pentru a evita situațiile de accident. Dacă mașina nu este pregătită de trafic pe timp de iarnă și șoferii nu dețin experiență în astfel de condiții, rugăm să lăsați mașinile acasă și să circulați cu transportul public, pentru evitarea tuturor situațiilor neplăcute.

Totodată la moment cîteva sectoare nu au energie electrică, din cauza că firele de electricitate au fost rupte de vînt. Deși acestea au fost deconectate de la energie electrică și urmează ca  S.A. Union Fenosa să intervină în cel mai scurt timp, vă îndemnăm șă nu vă apropiați de acestea și să supravegheați copii aflați în zonă.

De asemenea, primăria Costești intervine cu rugămintea în caz că dețineți informație sau ați văzut persoane fără adăpost, fie bătrîni, copii sau alte persoane aflate în dificultate, fără încălzire sau orice altă situație vulnerabilă creată de condițiile de afară, să anunțați imediat autoritățile publice. Acestea vor fi plasate temporar în Centrul de plasament social ”Speranța”, unde li se va asigura gratuit alimentația, traiul, consultația și monitorizarea stării de sănătate în regim temporar. La moment sînt plasați 3 bătrîni fără adăpost.

Pentru informații și sesizarea problemelor/situațiilor enunțate mai sus, vă rugăm să apelați la următoarele numere de telefon:

Natalia Petrea, primar: 069836602, 026851238

Andrei Țurcan, viceprimar: 069439440

S.A. Union Fenosa: 0268 20280, 0268 20 281

Specialist în relații cu publicul Primăria Costești: 069130007

Secretariat Primăria Costești: 026851236

Pagina oficială de Facebook a primăriei Costești: https://www.facebook.com/Prim%C4%83ria-Coste%C8%99ti-963249317031337/

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×