În satul Costești a fost inaugurată Aleea Siguranței de către Inspectoratul General de Poliție

Astăzi, în satul Costești, raionul Ialoveni  a fost inaugurată a 56-a Alee a Siguranței. Aceasta se află în zona miniparcului din zona Centru, poziționat în mijlocul tuturor instituțiilor publice, unde fluxul cetățenilor este mare.

Cei care vor trece pe Aleea Siguranței din satul Costești, vor vedea pe panourile informative următoarele mesaje: ”Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.”

”Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.” ; ”Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.” ”Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.”

Prezent la eveniment, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a menționat: ”Prin inaugarea Aleii ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță. Noi vom depune maxim efort ca fiecare sat și oraș să dispună de astfel de alei”.   Alee a fost inaugurată împreună cu primarul satului Costești, Natalia Petrea și vicepreședintele raionului Ialoveni, Oleg Mereacre,  șeful Insectoratului de Poliție Ialoveni, Pavel Damaschin și părintele Bisericii Sf. Ierarh Nicolae, Vasile Ciobanu.

Primarul Natalia Petrea a oferit șefului Inspectoratului General de Poliție o diplomă de recunoștință pentru inițiativa de a crea ”Aleea Siguranței” în satul Costești. Pavel Damaschin a înmînat cîte o diplomă de mulțumire agenților economici locali, care au contribuit la realizarea panourilor de pe alee.

Totodată, la eveniment au fost prezenți adulți și copii, locuitori ai satului Costești, la care le-au fost împărțite pliante informative, în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoți. Elevii școlii de muzică ”Filip Todirașcu” au încîntat localnicii și oaspeții cu un recital de cîntec și dans.

 Informăm că, până în prezent, Alei ale Siguranței au fost inaugurate în 18 localități rurale și 38 urbane.

Sursa: politia.md

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×