Primăria Costești vizitată de oficiali din Washington ai Departamentului de Stat SUA și USAID

Scopul întrunirii a fost evaluarea performanței proiectului ”Localități transparente, competitive și sustenabile financiar”, implementat de IDIS ”Viitorul”, în parteneriat cu Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), susținut de Programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace și Ambasada SUA în Republica Moldova.
 
Primăria Costești a fost selectată pentru vizită în urma raportului de monitorizare a transparenței activității publice unde se clasează în primele 15 poziții din țară. Astfel oficialii din SUA și USAID au discutat cu primarul Natalia Petrea despre importanța și utilitatea unor astfel de proiecte pentru a mobiliza cetățenii de a se implica și participa la procesul decizional. Reprezentanții APL au apreciat totodată și parteneriatul durabil cu IDIS “Viitorul”, care a consultat autoritățile locale despre ce domenii trebuie îmbunătățite, care ar fi cele mai bune practici și cum putem spori nivelul de încredere a cetățenilor prin intermediul transparenței.
 
Primăria Costești informează că în anul 2018 a participat la Programul Bunelor Practici cu proiectul ”Sporirea transparenței activității publice locale”, rezultatele căruia se vor publica la sfîrșit de an.
DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×