Șapte cupluri de bătrîni din Costești au sărbătorit astăzi 50 și 60 ani de căsătorie

Prima zi din luna octombrie este dedicată persoanelor în etate din întreaga lume. În Republica Moldova la începutul anului 2018 locuiau 629,6 mii persoane în vârstă de 60 ani şi peste, dintre care aproximativ 2000 de cetățeni sînt din satul Costești. Cu ocazia acestui eveniment internațional, Centrul de Asistență Socială pentru persoanele aflate în dificultate ”Speranța” a găzduit festivității dedicat persoanelor cu cea mai mare ”experiență de viață”.

Primăria Costești a adunat peste 50 de persoane dintre care și 7 cupluri, care au marcat 50  și 60 ani de căsnicie. Astfel primarul satului Costești, Natalia Petrea a prezentat cele șapte cupluri jubiliare și a apreciat  la cel mai înalt nivel meritul lor în formarea instituției FAMILIEI, dar și în dezvoltarea  comunitară a localității. Natalia Petrea: ”Aceasta generație de persoane în etate a luat parte la construcția  tuturor obiectelor de menire socială, culturală și educativă a satului în care astăzi își desfășoară activitatea copii, nepoții și strănepoții lor.” În semn de recunoștință  fiecare cuplu a primit din partea Primăriei  un certificat de căsătorie simbolic, cadouri și flori.

Elena Mereacre, directorul instituției-gazdă a  pregătit participanților un program artistic prezentat de ”Clubul femeilor  de vîrsta a treia” și o masă bogată de sărbătoare. Totodată la eveniment a fost prezent Welmoed Lebbing, voluntar din Olanda, care deși are o vîrsta înaintată vizitează satul Costești de 9 ani. În aceasta perioada a reușit să cunoască viață bătrînilor din Costești. Welmoed a ținut să încurajeze semenii dăi din Moldova: ”Îmi exprim tot respectul și aprecierea față de acești bătrîni, care în ciuda problemelor și greutăților care le întîmpină știu să muncească, dar și să participe la astfel de evenimente. Sper că  autoritățile satului  să nu uite să îi încurajeze în fiecare an și să le dea speranțe că ei contează în dezvoltarea comunitară.”

În acest context, Primăria Costești ține să acorde cele mai înalte considerațiuni și aprecieri persoanelor în etate și să îi felicite cu ocazia zilei lor și să îi îndemne a fi activi și prezenți în comunitate.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×