Octombrie este luna faptelor bune pentru bătrînii din Costești

Ziua Internațională a Bătrînilor a fost sărbătorită în incinta centrului social ”Speranța” din Costești alături de beneficiarii acestuia și reprezentații administrației publice locale. Însă pentru că nu există o dată exactă cînd se poate de realizat fapte bune, organizația obștească Compasiune a oferit pachete alimentare pentru 100 de bătrîni pe parcursul a zece zile.

Pachetele alimentare au fost procurate cu suportul donatorilor din Elveția, reprezentanți de Elda Hiler, fapt ce a reușit să aducă clipe de bucurie  pentru persoanele în etate. Pachetul alimentar valorează 250 lei  și conține produse de primă necesitate: orez, zahăr, conserve, ulei, detergenți, paste făinoase, hrișcă și alte produse. Lista bătrînilor beneficiari a fost întocmită de către AO Compasiune în colaborare cu serviciul de asistență socială din Costești. Primăria Costești a contribuit cu transportarea pachetelor la bătrînii țintuiți la pat din localitate, dar care au nevoie cel mai mult de suport.

Această activitate este ultima din cadrul proiectului de ajutorare a persoanelor în etate nevoiașe  finanțat  de grupul elvețian de voluntari  condus de Elda Hiller. Timp de 10 ani  voluntarii din Elveția au avut grijă ca persoanelor în etate din Costești, să le ofere daruri, suport și să le facă  ”Ziua Bătrînilor” mai luminoasă, dar și alte sărbători precum Crăciunul și de Sărbătorile de Paști. ”Cunoașteam că proiectul se apropie de sfîrșit, de aceea am avut grijă  să  aplicăm  la programele externe de finanțare pentru a identifica noi surse  pentru susținearea altor proiecte sociale  pentru persoanele nevoiașe din Costești. Pentru suportul oferit si grija pentru  persoanele aflate în dificultate nu ne  rămîne decît  să  mulțumim din suflet  Eldei Hiler și prietenii săi, care au donat pentru bătrînii noștri și  să le dorim putere și spor  în munca lor nobilă  și utilă! a menționat Elena Mereacre, președintele AO  “Compasiune “, care a coordonat acest proiect.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×