Dispoziție privind interzicerea arderii resturilor vegetale

În scopul prevennirii și contracarării arderii resturilor vegetale și în conformitate cu prevederile art.62 al legii privind protecția mediului înconjurător, nr. 1515-XII din 16.06.1993 și pct. 15 din Rregulamentul Inspectoratului Ecologic de Stat, șeful Inspectoratului Protecția Mediului Ialoveni, Victor Decuseară a emis o dispoziție în acest sens.

Astfel organele administrației publice locale, antiincendiare și de drept, în comun cu Inpecția Ecologică Ialoveni, vor excercita controlul cu privire la respectarea legislației ecologice de către persoanele fizice și juridice, întru neadmiterea arderii resturilor vegetale și vor întreprinde măsuri urgente de prevenire și contracarare a cazurilor depistate.

La depistarea eventualelor cazuri, Primăria Costești va lua măsuri de atragere la răspundere a persoanelor vinovate conform art. 423 (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova. În cazuri excepționale de anunțat telefonic serviciul 112 și Inspecția pentru Protecția Mediului Ialoveni.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×