O retrospectivă a campaniei ”Sînt tînăr și sînt sănătos!”

Campania de informare a tinerilor “Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!” a fost lansată! ?❤️

La data de 17 aprilie, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor AVANTE, a avut loc desfăşurarea unei biblioteci vii, unde tinerii au avut posibilitatea să comunice cu cărţi vii, şi anume, specialişti în domeniul tineretului.
Lena Bîrca, coordonator“Costești – Capitala Tineretului 2019!”, a prezentat scopul campaniei şi a proiectului. Maria Borta, reprezentat al Bibliotecii Publice Costeşti a prezentat participanţilor care este modalitatea de lucru în cadrul unei Biblioteci vii.
Totodată, specialiştii au prezentat temele atelierelor, acestea fiind:
1. Bullying-prevenire şi combatere- Lilia Dunai, psiholog
2. Alimentaţie sănătoasă- Viorel Andoni, doctor terapeut
3. Educaţie reproductivă- Sc Lina, ginecolog
4. De ce să facem voluntariat?!- Mahu Elena, voluntar
Activitatea s-a desfăşurat în grupuri de lucru, unde tinerii au avut posibilitatea să ofere întrebări la subiectele abordate specialiştilor.

Această activitate este implementată de către A.O. ,,Alternativa” în parteneriat cu Biblioteca Publică din satul Costești și CSPT Avante prin intermediul Programului “Costești – Capitala Tineretului 2019”, organizat şi finanţat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Republicii Moldova.

#costesti #capitalatineretului #avante #alternativa #biblioteca #sanatate#informare #bibliotecavie

Campania de informare a tinerilor “Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!” continuă la Liceul Teoretic “Olimp” Costeşti! ?❤️

La data de 19 aprilie 2019, un grup de elevi au participat la o oră informativă despre sănătatea reproductivă.
Specialist ginecolog, Sc Lina

Elevii din satul Horeşti sunt mai informați despre HIV/SIDA și sănătatea reproductivă!

Începând cu 17 aprilie echipa Youth Klinic “Avante” şi A.O. Alternativa au dat start orelor informative în cadrul campaniei “Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!”
Astfel, la 24.04.2019, au instruit clasele a 8-a şi a 9-a din Liceul Teoretic “Horeşti” despre ce înseamnă sănătatea reproductivă; infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), în special HIV/SIDA; metodele de protecție și prevenire .
În cadrul orei informative adolescenții au fost foarte receptivi la informație și au oferit întrebări specialistului despre serviciile de sănătate prietenoase din raion.

“Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!” a ajuns şi la Liceul Teoretic “Zîmbreni”.

Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!” a ajuns și la Ialoveni!

Elevii din Liceul Teoretic “Petre Ștefănucă” și beneficiarii Centrului Comunitar Ialoveni sunt mai informați despre HIV/SIDA și sănătatea reproductivă!

“Sunt TÂNĂR şi sunt SĂNĂTOS!” a ajuns și în localitatea Hansca! Astfel, elevii claselor a VII-a, a VIII-a și a IX-a din Gimnaziul “Hansca” au beneficiat de instruire referitor la sănătatea reproductivă.

?‼️Capitala Tineretului 2019 a ajuns și în satul Gangura ??cu seminarul informativ ”Sînt Tînăr și sînt Sănătos!” în cadrul Centrul de zi pentru copii ,,Bunvolentia-Gangura” și în Gimnaziul Gangura. ?? Tinerii au învățat de la ginecologul Sc Linade la Youth Klinic “Avante” despre sănătatea sexual-reproductivă, regulile de igienă intimă, schimbările fizice și emoționale la adolescenți și serviciile de sănătate prietenoase tinerilor din raionul Ialoveni.

Această activitate este implementată de către A.O. ,,Alternativa” în parteneriat cu CSPT Avante prin intermediul Programului “Costești – Capitala Tineretului 2019”, organizat şi finanţat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Republicii Moldova.

#AVANTE #ALTERNATIVA #CostestiCapitalaTineretului2019 #informat#sanatos #voluntariat #activi #Costesti #tineri

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×