Proiecte desfășurate

 

  1. Aprobarea “Planului Strategic de dezvoltare social-economică a satului Costeşti pentru anii 2015-2020” a avut loc în 2015, care este documentul de bază în activitatea unei unităţi teritorial-administrative,precum este Primăria Costeşti.
  2. Iniţierea activităţii site-ului www.costesti.md din 2015
  3. Construcţia Complexului Agro-Industrial “Casa de ambalare pentru păstrarea şi procesarea strugurilor şi fructelor din s.Costeşti” a avut loc în perioada 2013-2015 cu finanţarea ADR Centru în sumă de 27 mln.lei desfăşurat de primăria Costeşti în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de struguri din s. Costeşti,care a contribuit cu 50% din sumă.După finalizarea proiectului din octombrie 2015 este dat în locaţiune pe un termen de 49 ani Cooperativei de Întreprinzător FRUCTBIOIMPEX.
  4. “Construcţia unui segment de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a locuitorilor din sectorul Gîrlea” este încă un proiect desfăşurat de ONG  “Alternativa” în 2015 în parteneriat cu Primăria Costeşti finanţat de Fundaţia Est-Europeană în sumă de 15 mii dolari SUA şi primăria – 500 mii lei.
  5. “Construcţia capitală prin betonarea străzilor Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din sectorul Gîrlea şi a străzii C. Stamati din sectorul Movila” este un proiect realizat în 2015-2016 cu suportul bugetului satului şi contribuţia cetăţenilor.
  6. Iluminarea stradală e un proiect continuu,dar în 2015-2017 au fost efectuate lucrări de iluminare în sectoarele Gîrlea,Movila, Dealul Morii din surse locale, contribuţii ale cetăţenilor de acasă şi de peste hotare.

 

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×