Mesajul Primarului Natalia Petrea, cu prilejul Zilei Internaţionale a Lucrătorului din Învățămînt

Stimaţi profesori, dragi învăţători și educatori, 

 

          În fiecare toamnă, de 5 octombrie, cînd e marcată Ziua Pedagogului în toată lumea, orice om bine crescut îşi îndreaptă amintirile spre şcoală, unde a lăsat chipuri dragi de învăţători, care le-au croit drumul în viaţă. Aici revin şi eu,

 

dragii mei, virtual, cu florile recunoştinţei, care nu se ofilesc niciodată, pentru viaţa zbuciumată şi neliniştită pe care o duceţi pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii. Învăţătorul este ca un singur drum, foarte larg, în care trebuie să încapă toate cărările. Şi specificul drumului, şi specificul cărărilor le cunoaşteţi cu prisosinţă Dvs., acei care aţi ales să activaţi  în sistemul educaţional. Fericit este copilul care găseşte, în fiecare etapă a drumului, pe dascălul capabil să-i insufle treptat forţa şi elanul necesare împlinirii destinului său de om. Întrega societate trece prin mâinile bătătorite de înţelepciune ale Dumneavoastră, în spatele fiecărui om, fie el bogat sau sărac, celebru sau modest se află un dascăl, care a contribuit, în mare parte, la temelia personalităţii lui.

 

          Am sentimentul că, oricât de sus au ajuns unii dintre noi, nu am făcut de ajuns ca să trăiţi  o viaţă demnă de statutul pe care îl aveţi- semănător de dragoste nemărginită pentru copii şi model de OM, care întruchipează Iubirea, Răbdarea, Nobleţea, Bunătatea, Toleranţa etc.din care învăţăceii Vă prind gestul şi vorba, care le favorizează creşterea.

 

          Dragii noştri, am certitudinea, că în ieşirea din criza în care se zbate societatea contemporană, societate marcată profund de violenţă, minciună, corupţie, imoralitate etc., EDUCAŢIA ,pe care o reprezentaţi, poate şi trebuie să aducă cea mai însemnată contribuţie. Aceasta implică, însă, o schimbare radicală a statutului educaţiei. De Domniile Voastre depinde culoarea vieţii în care vom trăi mai departe.

 

          Am încrederea că seminţele de lumină, omenie şi nobleţe, pe care le răsădiţi în sufletele discipolilor Dumneavoastră, vor găsi sol fertil şi vor înflori peste ani în oameni instruiţi, competenţi, cu gînduri senine şi realizări frumoase pentru satul şi ţara noastră. Să aveţi puterea şi înţelepciunea de a ghida eficient tinerii în lumea cunoştinţelor şi să aveţi parte de cît mai mulţi discipoli de succes ,pentru că succesul lor este succesul Dumneavoastră.

 

          Ziua Dumneavoastră profesională îmi oferă prilejul de a-mi exprima profunda recunoştinţă pentru devotamentul şi sacrificiul pe care îl manifestaţi zi de zi în instruirea şi educarea unei generaţii de tineri competitivi şi inteligenţi.

 

          Vă mulţumim pentru zâmbetul Dvs., care face lumea mai frumoasă, pentru experienţele şi ideile pe care le împărtăşiţi cu generozitate, pentru tot ceea ce învăţăm şi noi de la Dumneavoastră. Avem încredere în breasla pedagogică, precum şi certitudinea ca veţi da vigoare, autoritate şi moralitate instituţiei noastre educaţionale.

 

 

          Vă urez sănătate, bunăstare, linişte sufletească, împliniri profesionale. Recunoştinţa şi respectul generaţiilor tinere, cărora ochii Dumneavoastră le-au luminat privirile, să nu întîrzie să vină, iar societatea  să Vă redea aprecierea şi stima pe care o meritaţi din plin. Iubiţi copiii! La mulţi ani!

Cu respect, dragoste şi dor,

 Natalia PETREA

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×