Proiecte în derulare

 

  1. “Construcţia sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare în satul Costeşti” este un proiect mare şi strategic pentru dezvoltarea satului nostru,care a demarat în anul 2013 în sumă totală de 34 mln. lei. Este finanţat de Fondul Ecologic de pe lîngă Ministerul Mediului cu condiţia contribuţiei de 15% de către populaţie,ceea ce constituie 1500 lei de fiecare gospodărie. În 2017 trebuie să fie finalizată construcţia a 27 km conform proiectului, iar restul suprafeţei necesare vom continua din alte surse conectarea totală a gospodăriilor.
  2. “Construcţia unei grădiniţe noi lîngă grădiniţa nr. 3” de lîngă Liceul Teoretic Costeşti din Deal la Mori  pe terenul sportiv al liceului. E o necesitate a satului nostru în condiţiile insuficienţei de locuri în cele 4 grădiniţe actuale, două dintre care activează în clădiri vechi, neadaptate la cerinţele moderne ale procesului educaţional. La moment suntem în căutarea de fonduri pentru acest proiect.
  3. “Reparaţia capitală a Casei de Cultură” este un proiect important şi aşteptat de mult timp pe care sperăm să-l realizăm  din fonduri transfrontaliere bazate pe Acordurile de Colaborare pe care le are Primăria Costeşti cu primăria oraşului Bacău, judeţul Bacău şi Primăria comunei Bălţaţi, judeţul Iaşi.
  4. “Construcţia capitală prin betonarea străzilor” unde va fi iniţiativă mai mare a cetăţenilor şi desigur – contribuţie pentru că sursele bugetare sunt reduse în raport cu dorinţa noastră. Condiţiile principale rămîn a fi: achitarea contribuţiei la sistemul de canalizare, să fie constrută reţeaua de canalizare pe drumul respectiv, precum şi să lege reţeaua de drumuri locale cu instituţiile satului – şcoală, grădiniţă, biserică etc.

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×