Bibliotecarii din raionul Taraclia în vizită la Costești

Graţie Programului Novateca, în data de 21 martie 2017, un grup de bibliotecari din raionul Taraclia, însoţite de Oleg Potîngă, coordinator regional Novateca, au efectuat o vizită 17455029_761915300638487_1800416204_ode studiu la Biblioteca Publică din satul Costeşti. Doamnele bibliotecare au fost interesațe de serviciile noi de bibliotecă, proiecteleimplimentate în cadrul instituției, realizările şi succesele obținute cu sprijinul şi susținerea APL, partenerilor și voluntarilor, dar și despre greutățile întîmpinate. Oaspeții au vizitat pentru prima data localitatea, astfel șeful bibliotecii publice, Maria Borta le-a făcut o prezentare în programul PPT despre sat şi despre Biblioteca Publică în care s-a reflectat strînsa colaborare dintre bibliotecă, APL, instituţiile din localitate,şi voluntarul  Corpului Păcii, Cynthia Katocs.

 

”Cu doi ani în urmă era nevoie de schimbarea imaginii bibliotecii. Primul pas a fost strînsa colaborare realizată cu programul Novateca, care a reprezentat o pistă de lansare 17454903_761915233971827_586285525_opentru noi. Astfel, în 2014, grație unui proiect din cadrul acestui program, biblioteca a fost dotată cu 7 calculatoare și o imprimantă miltifuncțională. Mobilierul și condițiile sanitare inferioare faceau însă ca bibliotecasă nu facă față fluxului mare de utilizatori. Nu ne-am oprit după prima realizare și am căutat alte căi de a ne dezvolta în continuare. Ajutorul nostru a venit odată cu realizarea unui frumos parteneriat cu APL şi voluntara Corpului Păcii, CynthiaKatocs. Împreună am reuşit să construim un bloc sanitar, care era o necessitate primordial pentru utilizatori, am aplicat în cadrul proiectului ”Bibliotecă accesibilă- comunitate prosperă” , în urmă căruia vechiul mobilier a fost înlocuit cu altul nou, modern și confortabil. Din dorința de a realiza activitățile cultural într-o modalitate interactivă, era necesară dotarea bibliotecii cu un proiector, vis realizat în cadrul acestui proiect.”, a spus Maria Borta, șefa Bibliotecii Publice Costești.

 

17409614_761914860638531_863693456_nColegii bibliotecari au fost familiarizaţi cu serviciile şi activităţile petrecute în bibliotecă.

În urma implimentării serviciilor noi are loc  îmbunătățirea imaginii bibliotecii și a bibliotecarului în comunitate, diversificarea utilizatorilor şi  sporește numărul utilizatorilor. Biblioteca din  Costești și-a exprimat intenția de a  colabora și în continuare pentru a realiza lucruri frumoase împreună pentru întreaga comunitate.

 

 Colegii bibliotecari din Taraclia au rămaş plăcut surprinşi de multitudinea serviciilor, proiectelor şi vor prelua unele idei, care urmează să le implimenteze în bibliotecile pe care le administrează.

 

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×