Atenție și sprijin pentru bătrînii din satul Costești

Joi, 8 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor în etate, Primăria satului Costești în colaborare cu AO Compasiune a organizat o masă de sărbătoare pentru 100 de bătrîni nevoiași și singuri din localitate. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Casei de Cultură. Oaspetele de onoare a evenimentului a fost

vechiul și bunul prieten al bătrînilor costeșteni Elda Hiller. Al 6-lea an, doamna Hiller și prietenii ei din Elveția vin să bucure persoanele în etate și de fiecare dată le vorbește celor prezenți despre plăcerea și satisfacția enormă pe care o primește la întîlnirile cu cei mai necăjiți , dar totodată cei mai cuminți și mai răbdatori oameni ai satului.

Astfel 55 de bătrini printre care și 8 cupluri care sărbătoresc 50 ani căsătorie și au primit cîte un pachet de produse alimentare în valoare de 400 de lei. Dupa eveniment, Elda va vizita și alte personae nevoiașe din Costești, cît și din satul Hansca și Molești. De această dată va merge la alte 20 familii nevoișr care au beneficiat de lemne de foc, ori construcția sobelor și va distribui fiecărei familii cîte un pachet cu produse. Deasemena ea a oferit 26 de perechi de ciorapi și produse din carne pentru beneficiarii Cantinei Sociale și bătrînii bolnavi, ținuiți la pat.

Primarul satului, Natalia Petrea a felicitat persoanele în etate prezente cu sărbătoarea lor, dar și sărbătoriții cu frumoasa vîrstă de căsnicie, multumindu-le pentru munca lor pe parcursul vieții și contribuția enormă adusă la prosperarea și dezvoltarea satului. Cadourile, florile și cite o diplomă oferite au reprezentat semnul de recunoștință și mulțumire pentru munca depusă în educația și creșterea copiilor. Natalia Petrea a adăugat ”Mulțumim pentru sîrguința și jertfire de sine de care ați dat dovadă pe tot parcursul vieții , pentru stima și dragoste reciprocă, care stă la temelia trăiniciei familiilor Dumneavoastre” .
”La Costesti, sărbătoarea bătrînilor în tot anul e organizată mai tîrziu, deoarece miezul sărbătorii depinde de donator”, a spus Elena Mereacre, președintele AO Compasiune. ”Mă conformez deciziei lor, căci doar cu suportul partenerilor de peste hotare putem oferi clipe frumoase celor ce așteaptă sprijinul și ajutorul nostru.”, a adăugat doamna Mereacre.

Elena Levinte, pensioară de 67 de ani ne-a mărturisit că: ”Nu a primit de ani buni nici-un ajutor. Anii de bătrînețe sînt extrem de grei, mai ales atunci cînd rămîi singur si neputincos și nu ai cu cine schimba o vorbă. Mulțumim Domnului, că mai sînt oameni care se gîndesc și la cei bătrîni, iar prin asemenea acțiuni ne dovedesc că nu ne dau uitării”.

Prezenți la eveniment au fost și participanții proiectului ”Solidaritate între generații”, implementat de AO Alternativa, care au prezentat un mic program artistic. La încheiere, primarul satului Costești, a venit cu un mesaj de susținere, invocînd pentru următorii ani cîteva proiecte de ajutorare a persoanelor dezavantajate, în special cele în vîrstă.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×