Primăria din Costești instruită în scrierea și implementarea proiectelor

4Membrii Consiliului Local Costești, specialiști din Primărie, profesori, șeful Casei de Cultură și Bibliotecii Publice Locale, precum și alte persoane cheie din localitate, au participat, vineri, 16 octombrie la un curs de instruire, realizat de Insitute for Development and Expertise of Projects.

Cursul a inclus mai multe compartimente de invatare si anume: cum se scrie un proiect, care sînt etapele și riscurile, posibilitățile de evaluare și monitorizare a activităților. Planul Strategic de Dezvoltare Socio-economică a satului Costești a fost instrumnetul principal de lucru al participanților. Totodată participanții au învățat care sînt oportunitățile de implicare în proiecte, motivarea populației de a participa la implementarea proiectelor, delegarea responsabilităților echipei de implementare, ș.a.

Scopul instruirii a fost de a abilita persoanele cheie din satul Costești, în vederea asigurării realizării Strategiei Locale, pe domenii și obiective. Astfel, participanții urmează să identifice diverse oportunități de atragere a fondurile externe, în vederea implementării Strategiei adoptate de Consiliul Local, la data de 15 octombrie, 2015.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×