Echipa OLYMP din Costeşti clasată pe locul III la Concursul de Inteligenţă ,,CE ? UNDE ? CÎND ?”

12219452_893348247401193_257425228950642150_n          În scopul descoperirii şi promovării tinerelor talente, precum şi sporirii gradului de inteligenţă şi erudiţie al tinerilor, administraţia raionului Ialoveni în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a organizat Concursul de Inteligenţă ,,Ce? Unde ? Cînd ?”, la 15 noiembrie 2015, Casa Raională de Cultură Ialoveni. Acţiunea este dedicată Zilei Naţionale a Tineretului şi Zilei Internaţionale a Studentului.

 

La eveniment a participat, domnul Anatolie DIMITRIU, Preşedintele raionului Ialoveni, care a adresat un mesaj de felicitare tinerilor participanţi, sugerîndu-le să se implice şi mai mult în astfel de proiecte care dezvoltă personalitatea tînărului cetăţean şi comunitatea, dar mai ales, sporeşte imaginea raionului Ialoveni. ,,Dacă tinerii participă – comunitatea se dezvoltă. Astfel de acţiuni pentru tineret, organizate în parteneriat, demonstrează impactul, eficienţa şi rezultatul politicilor care se implementează”, a subliniat Domnia Sa.

 

De asemenea, în mesajul sau de salut, domnul Tudor GRIGORIŢĂ, Vicepreşedintele raionului Ialoveni a apreciat activismul tinerilor şi i-a îndemnat să participe, dar şi să organizeze diferite acţiuni, proiecte comunitare, căci vor beneficia de susţinerea necesară din partea administraţiei raionului Ialoveni.

 

La competiţie au participat 12 echipe de tineri activi, ageri şi dotaţi:

 

  1. Echipa EVRIKA, Liceul Teoretic Horeşti, căpitan – Lilia PUICĂ;
  2. Echipa EXPLORER, Liceul Teoretic ,,Aurel David”, Bardar, căpitan – Andrei BRAGA;
  3. Echipa FORŢA, Liceul Teoretic ,,Mihail Bîrcă”, Mileştii Mici, căpitan – Veronica TROHIN;
  4. Echipa TITANII, Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic”, or. Ialoveni, căpitan – Tudor TITIROG;
  5. Echipa VENI, VIDI, VICI, Liceul Teoretic Costeşti, căpitan – Pavel LEVINTE;
  6. Echipa INGENIOŞII, Liceul Teoretic Ţipala, căpitan – Denis RUSU;
  7. Echipa OLYMP, Liceul Teoretic ,,Olymp”, Costeşti, căpitan – Gheorghe BORTĂ;
  8. Echipa LEGO, Liceul Teoretic ,,Petre Ştefănucă”, or. Ialoveni, căpitan – Petru SULĂ;
  9. Echipa ERASMUS, Liceul Teoretic Zîmbreni, căpitan – Pelaghia SCURTU;
  10.  Echipa NAVI, Liceul Teoretic Puhoi, căpitan – Victoria BUMBU;
  11.  Echipa LUCEAFĂRUL, Liceul Teoretic ,,Ion Pelivan”, Răzeni, căpitan – Mihail ŞAPCO;
  12.  Echipa COLECTIV, Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir”, Văsieni, căpitan – Andrei ROTARU.

 

După trei runde de 36 întrebări, s-au calificat pentru a participa la Concursul ,,Brain Ring” echipele: NAVI, Puhoi, LUCEAFĂRUL, Răzeni, OLYMP, Costeşti şi EXPLORER, Bardar, care au demonstrat perspicacitate maximă şi au generat cele mai multe răspunsuri corecte.

 

În rezultatul celor 2 semifinale şi etapa finală a Concursului ,,Brain Ring”, laureaţii Concursului Raional de Inteligenţă ,,Ce ? Unde ? Cînd ?”, premiaţi de administraţia raionului Ialoveni sunt:

LOCUL I

  1. Echipa NAVI, Liceul Teoretic Puhoi, căpitan – Victoria BUMBU, a primit diplomă de gradul I, Trofeul Erudiţiei şi un premiu de 800 lei,

 

LOCUL II

  1. Echipa LUCEAFĂRUL, Liceul Teoretic ,,Ion Pelivan”, Răzeni, căpitan – Mihail ŞAPCO, a primit diplomă de gradul II şi un premiu de 600 lei;

 

LOCUL III

  1. Echipa OLYMP, Liceul Teoretic ,,Olymp”, Costeşti, căpitan – Gheorghe BORTĂ, a primit diplomă de gradul III şi un premiu de 500 lei; Din satul Costești a participat  și Echipa VENI, VIDI, VICI, Liceul Teoretic Costeşti, căpitan – Pavel LEVINTE, care a ajuns aproape de semifinale, dar mai aveau nevoie de 2 puncte pentru a se califica. 

 

LOCUL III

  1. Echipa EXPLORER, Liceul Teoretic ,,Aurel David”, Bardar, căpitan – Andrei BRAGA, a primit diplomă de gradul III şi un premiu de 500 lei;

 

 

În semn de recunoştinţă pentru contribuţia substanţială la organizarea competiţiei, administraţia raionului Ialoveni a decernat o diplomă de gratitudine şi un premiu de 400 lei domnului Octavian SIREŢEANU, Preşedintele Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

 

Atmosfera de sărbătoare a fost colorată printr-un frumos recital de cîntece folclorice în cadrul pauzelor dintre rundele competiţiei, iar pentru a aprecia talentul veritabil, înalta ţinută artistică şi măiestria interpretativă a domnişoarei Eudochia-Dumitriţa SÎNIŢA, elevă, Liceul Teoretic Puhoi, administraţia raionului i-a decernat o diplomă de gratitudinte şi un premiu de 400 lei.

 

Sursa: Victor Pletosu, specialist în Politici de Tineret, Consiliul Raional Ialoveni

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×