Crăciun deosebit în satul Costești

În prima zi de Crăciun de rit nou, administrația Centrului de zi pentru copii cu nevoie speciale ”Curaj” împreună cu voluntarii din partea P1390324corpului Păcii, și Primăria satului Costești au organizat un eveniment inedit.

 

Costumați în diverse personaje, voluntarii Corpului Păcii și AO Alternativa au pornit cu căruța plină de daruri, cu Moș Crăciun și Fulguța prin centru satului cîntînd colinde din folclorul național dar și cel american. Alaiul ajuns la Centrul ”Curaj” a oferit  cadouri pentru 40 de copii, de asemenea hainele colectate de Cynthia Katocs și Rochelle Higgins în cadrul unei campanii au fost distribuite pentru 10 familii nevoiașe și copiii prezenți la eveniment.

 

Crăciunul a fost mai colorat cu un program cultural artistic și mai delicios cu o masă de sărbătoare. Cu un mesaj de felicitare a venit și Primarul satului Costești, Natalia Petrea. Directorul Centrului ”Curaj”, Elena Mereacre a mulțumit tuturor voluntarilor implicați la organizarea sărbătorilor: ”Apreciem efortul depus de fiecare membru al echipei de inițiativă, și mă bucur ca am reușit să aducem un zîmbet pe fețele tuturor. Consolidarea comunității începe prin a dărui, a împărți  lucrurile frumoase, iar acesta este un bun început!”.

Cei 7 voluntari ai Corpului Păcii au rămas profund impresionați de ospitalitatea costeștenilor, și au spus ca abia așteaptă să revină în sat.

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×