Cetățenii din satul Costești își asigură dreptul la participare prin scrierea petițiilor

12746476_10208521501258980_415424968_nVineri, 19 februarie 2016, în incinta Primăriei Costești, Asociația Obștească Alternativa a organizat 2 ședințe de lucru cu membrii grupului de mobilizare comunitară din cadrul proiectului ”Apă potabilă de calitate pentru locuitorii satului Costești”.

 

Astfel cetățenii au definitivat 3 petiții inițiate în cadrul primei ședințe, și au fost înregistrate în cadrul Primăriei Costești. Unul din grupuri, format preponderent din tineri, a fost instruit cum se înregistrează o petiție la secretarul Consiliului Local. Liliana Ionaș, o tînără studentă a menționat: ”Este un exercițiu practic foarte bun. Pînă acum credeam că aici în Primărie se eliberează mai mult certificate și adeverințe, dar de fapt este o instituție publică care poate rezolva problemele comunitare prin implicarea și participarea fiecărui cetățean! ”.

 

Un alt grup de participanți au inițiat un proiect prin care își propun să  picteze stațiile de microbuz din sat și să instaleze panouri de informare. Astfel membrii grupului doresc să aplice proiectul la un finanțator, dar solicită contribuție și din partea Consiliului Sătesc Costești. Un alt grup de lucru au înregistrat o petiție în care solicită primăriei să instaleze denivelări artificiale în zona instituțiilor educaționale, în legătură cu numărul mare de accidente produse în ultima perioada, unde sunt implicați minorii. Membrii grupului de mobilizare comunitară solicită în mod separat ajutorul grupului de implementarea a proiectului, pentru a scrie o cerere corectă, în limba de stat sau un demers la diferite direcții ale primăriei.

Ședințele de lucru cu membrii grupului de mobilizare comunitară au drept scop informarea cetățenilor despre dreptul de a participa la viața comunității.

 

Acest proiect este implementat detre Asociația Obștească Alternativa cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Miniaterul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA

discalimer

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×