Seminar pentru agricultorii din Costești privind tehnologiile moderne de irigare

Vineri, 8 iulie 2016, în incinta primăriei satului Costești a  fost desfășurat seminarul ”Sporirea capacităților de rezistență la secetă a fermierilor mici prin adoptarea bunelor 2practici și tehnologii moderne de irigare”, de către consultantul local SER Ion Meriacri și Ilarion Cebotari, consultant regional SER.

 

Agricultorii au fost întîmpinați cu un cuvînt de salut și susținere de către primarul satului Costești, Natalia Petrea, care și-a exprimat speranța că agricultorii din sat vor putea aplica la proiectul prezentat și vor dezvolta afacerile în vederea îmbunătățirii situației social-economice a satului.

 

Instructorii au vorbit despre aspectele generale privind utilizarea apei de irigare, indicii de calitate a apei pentru irigare, componentele unui sistem de irigare, avantajele și dezavantajele sistemelor de irigare prin aspresiune utilizate pentru livezi și legume. Deasemenea s-a vorbit și despre sistemele de irigare prin picurare.

 

Organizatorii au vorbit și despre oportunitățile proiectului, prin care agricultorii pot face investiții și pot obține subvenții pentru aceste tipuri de proiecte. La final participanții au primit materiale informative și au oferit interviuri pentru postul de televiziune AgroTV.

1 3 4 5

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×