Saptămîna Națională a Voluntariatului a dat start și în satul Costești

Grupul de inițiativă ”Inspirație” din cadrul Liceului Toeretic Olimp au mobilizat clasa a X-a ”U” din instituție și au dat start Săptămînii p1470430Naționale a Voluntariatului în satul Costești, printr-o activitate de salubrizare.

 

Evenimentul a avut loc marți 18 octombrie 2016. Tinerii au decis să facă ordine în tot spațiul ocupat de Monumentul ”Gloria Eroilor” și s-au înarmat cu instrumente oferite de liceu și au strîns frunzele, crengile și toate deșeurile adunate pe parcursul toamnei.

 

Tinerii au colectat și deșeurile din preajma liceului, fiind indignați de cantitatea mare ambalaje aruncate pe jos, mai ales că sînt instalate coșuri de gunoi în preajmă. Sorina, elevă în clasa a X-a a mărturisir: ”Pînă acum dădeam vina pe lipsa coșurilor de gunoi pentru aspectul degradant de pe străzi, dar uitați-vă aici este loc special unde să plasezi gunoiul, înseamnă că nu este educație și respect pentru efortul celorlalți. Sperăm că activitatea noastră de astăzi va motiva și ați tineri și membri ai comunității să fie responsabili”.

 

La final, grupul de inițiativă au colectat 11 sacoșe de gunoi, au comunicat între ei despre voluntariat și necesitatea p1470388implicării comunitățiiși în alte acțiuni de voluntariat, care să ofere modele pozitive de implicare la viața comunității.

 

Informăm, că luni 17 octombrie 2016 a fost lansată Săptămîna Națională a Voluntariatului, “Hai în gaşca voluntarilor!”, ediția a X-a, în cadrul Consiliului Raional Ialoveni, cu ocazia faptului că orașul Ialoveni este Capitala Națională a Tineretului în anul 2016, pentru a doua oară.

 

În cadrul acestei săptămîni, toate instituțiile, grupuri de inițiative și membri ai comunităților sînt invitați să desfășoare activități de voluntariat.

 

p1470388 p1470406 p1470415 p1470418 p1470421 p1470427

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×