Înalți Consilieri UE au vizitat astăzi Casa de ambalare din Costești

p1470963Înalți Consilieri UE au efectuat astăzi, 13 decembrie, o vizită de lucru la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR)Centru. Astfel, din delegația europeană au facut parte Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale (Croația), Bernard Chantemesse, Înalt Consilier UE în domeniul transportului (Franța), Renata Vitez, Înalt Consilier UE în domeniul economiei și comerțului (Slovenia), Svetlana Zhekova, Înalt Consilier UE în domeniul mediului (Bulgaria), Snezhana Blagueva, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării rurale și agriculturii (Bulgaria) și Alexandru Sandulescu, Înalt Consilier UE în domeniul energetic (România).

 

Cei șase oficiali europeni activează în cadrul ministerelor de ramură de la Chișinău și s-au arătat interesați de potențialul de dezvoltare al Regiunii Centru. Aceștia au întreprins vizita de lucru la ADR Centru însoțiți de Valentina Țapiș, șefa Direcţiei politică și cooperare regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC). La întrevedere au fost prezenți și Olesea Moghilda, Asistent al Înaltului Consilier în domeniul dezvoltării regionale, Stanislav Petrașcu, Asistent al Înaltului Consilier în domeniul transportului, Lucia Micu, Asistent al Înaltului Consilier în domeniul dezvoltării rurale și agriculturii, Marta Rudi, Asistent al Înaltului Consilier în domeniul energetic.p1470952

 

Reprezentanta Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Valentina Țapiș, a ținut să accentueze importanța unei astfel de reuniuni. Tot aici Valenina Țapiș a menționat că dialogul cu Înalții Consilieri UE este unul de perspectivă și că ei sunt cei care vor duce mai departe mesajele despre necesitățile regiunii. Acestea pot fi prioritizate și acoperite doar prin strânsa colaborare dintre ministerele unde activează Înalții Consilieri UE. Tot aici reprezentanta MDRC a vorbit și despre importanța sinergizării fondurilor, fapt ce va duce la rezolvarea sistemică a mai multor probleme regionale și va spori calitatea vieții cetățenilor.

 

Viorel Jardan, directorul ADR Centru, le-a mulțumit Înalților Consilieri pentru inițiativa de a vizita agenția și cîteva obiecte representative din Regiunea Centru. Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi gazda unei delegații atît de importante. „Ne bucură faptul că ați dat dovadă de interes pentru p1470966dificultăți cu care ne confruntăm în centrul țării și sperăm să avem și în continuare sprijinul Dvs pentru a face față acestor încercări ce vor duce fără îndoială la diminuarea disparităților regionale și dezvoltarea nemijlocită a Regiunii Centru„ a mai precizat reprezentantul ADR Centru.

 

Vizita în Regiunea Centru a oaspeții europeni a continuat la Prima casă de procesare și ambalare a strugurilor din Republica Moldova care a fost inaugurată la sfărșitul anului 2015 la Costești, Ialoveni. Aceasta a fost construită în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Grup de producători şi Casă de ambalare pentru servicii moderne de marketing la export". Proiectul a fost implementat de ADR Centru cu susținerea financiară a Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și contribuția asociației de producători de struguri din regiune. Primarul satului Costeşti, Natalia Petrea alături de Iurie Bivol administratorul cooperativei de întreprinzător "Fruct Bio-Impex"liderul producătorilor locali au primit oaspeţii şi au prezentat activitatea, cifrele şi oportunităţile proiectului. Consilierii au gustat din produsele autohtone şi au lăudat calitatea imgacestora. La eveniment a fost prezent şi Ion Sula, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri de Masă din Costeşti".

Informăm că acest obiectiv economic de importanță regională a fost vizitat și săptămîna trecută de Michael Ralph, Consilier în cadrul Direcției generale dezvoltare regională (DG Regio) a Comisiei Europene și Matija Derk, Înalt Consilier UE în domeniul dezvoltării regionale.

 

Sursa: www.adrcentru.md

p1470952 p1470958  p1470975  p1470982 p1470985 p1470987 p1470993 p1470994

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×