”Cum e să fii primar în Costești?” și alte zeci de întrebări oferite Nataliei Petrea de la clasa IV-a ”B”

Clasa IV-a ”B” din cadrul Liceului Teoretic Costești, alături de diriginta Tatiana Oineagră realizează un proiect de clasă P1490435”Meserii pentru copii”, în care învață copiii despre profesii, responsabilități, drepturi și obligații de angajat. Profesoara clasei a IV-a a decis să le realizeze elevilor o excursie în Primăria Costești, unde le-a oferit oportunitatea să ofere întrebări directe primarului Natalia Petrea.

 

Elevii s-au dovedit a fi foarte inventivi și au oferit o serie de întrebări: ”Doamna Petrea, cum împărțiți funcția de primar și viața familială?”. Primarul a menționat P1490423că nu este ușor să îți faci timp liber în astfel de poziție, dar este important să menținem un echilibru, în care să oferi dragoste și atenție celor dragi, pentru că indiferent unde lucrăm și unde plecăm, cel mai bine este Acasa. O altă întrebare ingenioasă a unei eleve a fost: ”De ce ați decis să candidați în funcția de primar?”, la care doamna primar a spus: ”Să candidez la funcția de primar nu a fost o decizie ușoară, dar am reușit datorită unei echipe care m-a susținut, dar și a cetățenilor care m-au votat”. La întrebarea dacă este greu să fii primar, doamna primar a spus: ”Dacă întrebați părinții cum este să conduci  familia, vor spune că nu este ușor, dacă întrebați directorul școlii cum să conduci o instituție de învățămînt, va spune că este complex, vă imaginați cît este de greu să conduci un sat. Totuși alături de echipă, deP1490427 specialiști încercăm să rezolvăm problemele sătenilor și mizez pe stăruința și contribuția fiecăruia pentru dezvoltarea satului!”. Elevii au continuat sesiunea de întrebări originale precum: ”Cînd va fi construit Complexul Turistic Sportiv din sat?, Cît de ușor sau greu este să lurcrezi cu oamenii?, Cînd va fi asigurată iluminarea stradală pe toate străzile Costeștiului?, Ce înseamnă să fii consilier și cu ce se ocupă aceștea?, Care sînt obiectivele în următorii doi ani?, Unde vor fi localizate parcurile?”, etc.

 

Natalia Petrea a întrebat la rîndul ei, care sînt propunerile elevilor pentru a face satul Costești o localitate mai frumoasă. Copii au fost la fel de inspirați și la soluții, printre principalele P1490428idei fiind: donații de cărți pentru familiile care nu le pot procura, spații de joacă pentru toate vîrstele copiilor, denivelări artificiale, drumuri asfaltate care asigură accesul tututror elevilor la instituțiile de învățămînt, piste pentru biciclete, trotuare renovate,  semafoare la intersecții, zebre colorate, ș.a.

 

Pe parcursul discuțiilor s-a alăturat șeful postului de poliție din Costești, Vasile Postică, care a explicat cum este meseria de polițist într-o localitate atît de mare, dar nu a ratat șansa să aducă aminte elevilor despre regulile de circulație și comportament atît ca pieton, cît și ca biciclist.

 

La final, primarul Natalia Petrea și șeful postului de poliția Vasile Postică au împărțit dulciuri și sucuri elevilor, mulțumind pentru vizită și energia pozitivă oferită.

P1490430 P1490431 P1490435 P1490442 P1490444 P1490448 P1490452 P1490463 P1490464 P1490471

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×