Elevii Liceului Teoretic ”Olimp” au responsabilizat șoferii din Costești printr-un flashmob

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV 02-08 octombrie 2017) este în plină desfășurare în satul Costești.

Astfel, dimineața de 03 octombrie a început într-un mod original la Liceul Teoretic ”Olimp”, unde un grup de inițiativă din clasa a VIII-a ”A” au desfășurat activitatea: ”Siguranța în trafic-un pas pentru VIAȚĂ!”.

Tinerii consideră că o problemă strigentă din comunitate este lipsa responsabilității din partea copiilor, dar și a șoferilor atunci când merge vorba de siguranța în trafic. Astfel, elevii au îmbrăcat vestele fosforescente și au inițiat o campanie de responsabilizare a șoferilor și a pietonilor.

Înainte de începerea orelor, copii au fost încurajați să treacă strada pe trecerea de pietoni. De asemenea, voluntarii au oprit mașinile pentru a da prioritate pietonilor.

Pe lângă aceste acțiuni, au repartizat și peste 200 de pliante care încurajează atât pietonii, cât și șoferii să respecte regulile de circulație.

Unul din mesajele transemise este : ” Stimați șoferi și pietoni, fiți responsabili pe traseu! Comportamentul dumneavoastră are urmări directe și asupra celorlalți participanți la trafic!

Această activitate urmează să se desfășoare pe parcursul întregii zile: la pauzele mari, dar și la amiază, atunci când vin la școală elevii mai mici.

Săptămîna Naţională a Voluntariatului este organizată de Coaliţia pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat şi susţinută prin proiectul„SNV 2017 – Hai în gașca voluntarilor”.

În cadrul acestei săptămâni, toate instituțiile, grupuri de inițiative și membri ai comunităților sînt invitați să desfășoare activități de voluntariat.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×