Liceul Teoretic ”Costeşti”

Instituţia Publică Liceul Teoretic Costești a fost deschisă în anul 1958, cu o capacitate de 624 de copii pentru 24 de clase.

Construcţia a fost  proiectată pe baza unui proiect tip 9330. Clădirea este compusă din două blocuri de activitate cu regim cu înălţime de 3 şi 1 etaje unite printr-o galerie de deplasare. Destinaţia principală este cea de învăţământ preuniversitar.

Blocul de studii A — blocul principal de studii cu regim de înălţime cu 3 etaje fără subsol;

Galeria A — galeria de deplasare  între blocurile de studii cu regim de înălţime cu un etaj fără subsol;

Blocul de studii B — blocul cu regim de înălţime cu 1 etaj fără subsol, destinat pentru prepararea hranei, depozite alimentare, punct medical, sala de festivităţi şi sala de sport.

Blocul de studii C — blocul cu regim de înălţime cu 1 etaj fără subsol, destinat instruirii claselor primare .

Director: Svetlana Borta

În liceu activează 48 de profesori, din ei deţin:

  • Grad didactic Doi -29;
  • Grad didactic Întâi -8;
  • Grad didactic Superior -1.

La fel în liceu activează bibliotecara care deţine gradul didactic II, psiholog şcolar –grad didactic II, cadru didactic de sprijin –grad didactic II şi lucrător medical –grad superior.

În liceu învață 557 elevi, din ei 211 –treapta primară, 252 – treapta gimnazială și 94 –treapta liceală.

Elevii sunt instruiţi într-un singur schimb.

În blocul principal de studii, etajul II se află Centrul Metodic, care a fost sponsorizat de fundaţia SOROS Moldova. La acelaşi etaj se află cabinetul de religie care corespunde Standardelor Europene, reparaţia fiind sponsorizată de fostul elev al Liceului Teoretic Costeşti Ion Mereacre.

În acelaş bloc, la primul etaj, activează Centru de Resurse pentru Educaţia Incluzivă, amenajat  cu contribuţia AO LUMOS Moldova.

Tot la primul  etaj  este amplasat  Muzeul Satului Costeşti, care este vizitat de copiii din s. Costeşti cât şi de oaspeţii de peste hotare care ne vizitează localitatea.

De la 01 septembrie 2016  Liceul Teoretic Costeşti a devenit şcoală de circumscripţie, dat fiind faptul că gimnaziul Pojăreni s-a reorganizat în şcoală primară – grădiniţă şi în liceul nostru la rugămintea părinţilor au fost transferaţi 35 de copii din ciclul gimnazial. Ei sunt transportaţi cu autobuzul şcolar, care ni s-a repartizat de la Direcţia Generală Educaţie Ialoveni cu această destinaţie.

Date de contact:
Adresa: MD-6813, r-nul Ialoveni, s.Costeşti, str.PetruMovilă 2/2
Tel.: +373 268 51-4-81, +373 268 51-4-80

 

[trx_socials type=”icons” size=”small” socials=”facebook=https://www.facebook.com/ltcostesti/?fref=ts” custom=”no” top=”inherit” bottom=”inherit” left=”inherit” right=”inherit”][/trx_socials]

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×