Bisericile din satul Costești au adunat cete de colindători la Slujba cu ocazia Crăciunului

Duminică, 7 ianuarie 2018, Bisericile din satul Costești au primit sute de enoriași, cete de colindători și oameni cu suflet mare care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

Biserica Sf. Ierarh Nicolae a organizat o Slujbă Sfîntă cu ocazia Nașterii Lui Isus Hristos, iar Protoiereul Vasile Ciobanu, parohul Bisericii a felicitat toți creștinii cu această mare sărbătoare și a îndemnat la înțelegere, iertare, credință și dăruire. Protoiereul Vasile Ciobanu a oferit primarului satului Costești, Natalia Petrea ”Medalia Cuvioasei Parascheva” însoțitde Brevet în semn de recunoștință pentru activitatea sîrguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, semnat de ÎPS Mitropolitul Vladimir. Părinrele a mulțumit pentrusuportul oferit de autoritățile publice locale în susținerea proiectelor Bisericii și în special al activității centrului Sf Filaret cel Milostiv. Tot o astfel de medalie și brevet a primit consilierul local și agentul economic Parascovia Bivol, care a susținut Biserica întotdeauna atît la reparație, dar și la activitățile sociale organizate. Tot cu această distincție a fost decorată și preoteasa Veronica Grigoriță pentru efortul depus privind crearea corurilor bisericești și implicarea activă șa proiectele sociale din localitate.

Sărbătoarea a continuat cu cete de clindători, nu înainte de a-l chema pe Moș Crăciun cu daruri pentru fiecare. Au evoluat cu un recital deosebit de colinde Grupa ”Spriridușii” de la ”Grădinița Andrieș”, Elevii Liceului Teoretic ”Olimp” și ”Costești”, Profesorii Liceului Teoretic ”Olimp”, Corul ”Anastasius”, Ansmablul ”Pășurița” și alții. Moș Crăciun a oferit daruri dulci, cărți și pliante.

Crăciunul a fost sărbătorit în toate cele trei bsierici din satul Costești, astfel cu această ocazie primarul satului aduce sincere felicitări creștin-ortodocșilor cu nașterea Domnului Isus Hristos și îndeamnă locuitorii la fapte bune, cumpătare în ceea ce facem, iertare și înțelegere în comunitate.

Crăciun Fericit!

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×