Instruirea viticultorilor “Elemente ale tehnologiilor noi în viticultură. Specificul tăiatului în uscat al viței de vie în anul 2018”

Direcția Economie, Agricultură și Cadastru a Consiliului raional Ialoveni, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova și Fundația Elvețiană HEKS MOLDOVA, organizează la data de 02 februarie 2018, Seminarul “Elemente ale tehnologiilor noi în viticultură. Specificul tăiatului în uscat al viței de vie în anul 2018”.

Evenimentul va debuta cu instruirea teoretică (cu începere de la 930 în incinta Consiliului raional Ialoveni, et.2) și va continua cu demonstrația practică a procesului de tăiere în uscat a viței de vie (deplasare în cîmp).

Grupul țintă de beneficiari sunt conducătorii și specialiștii unităților agricole corporative (CAP, SRL, SA), conducătorii gospodăriilor țărănești,  persoane fizice proprietari de terenuri, formatori locali, consultanți locali ACSA, precum și alte persoane cointeresate.

Agenda evenimentului se anexează

ORA TEMA INSTRUCTOR
09:30 – 10:00 Înregistrarea participanților Secția agricultură 
10:00 – 10:20 Cuvînt de salut Anatolie DIMITRIU, Președintele raionului
10:20 – 11:20 Situația actuală în sectorul viti-vinicol, specificul tăiatului în uscat al viței de vie în anul 2018”  Vasile BIEȘU. Expert național în viticultură
 11:20 – 12:20 Vizita în teritoriu pentru demonstrarea procedeelor practice de tăiere a viței de vie, conform sortimentului. 

 

Vasile BIEȘU. Expert național în viticultură

Sursa: www.il.md

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×