Detectoare de fum instalate pentru 60 de familii din satul Costești

Familiile cu mulți copii, oamenii în etate din satul Costești beneficiază de asistență, consultații și de sprijinul pompierilor şi salvatorilor în montarea detectoarelor de fum în propriile lor locuințe. Odată cu fixarea instalațiilor, persoanele vor fi protejate de eventuale incendii sau intoxicații. Totodată, oamenii au fost instruiți în domeniul antiincendiar, dar și în ceea ce privește utilizarea corectă a detectoarelor.

Astfel săptămîna trecută au fost instalate aceste echipamente la 12 familii, iar pînă la sfîrșitul lunii alte 48 de gospodării din Costești vor beneficia de aceste instalații.

Scopul campaniei este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon și este desfășurat de către Direcția Situații Excepționale Ialoveni (care a procurat 20 de detectoare de fum) în colaborare cu Primăria Costești (care a procurat 20 de detectoare de fum alte 40 de detectoare de fum) și serviciul de asistență socială.

Anual, pe teritoriul ţării sunt înregistrate incendii soldate cu prejudicii materiale considerabile, persoane uşor şi grav rănite chiar şi decese. În cele mai multe cazuri în incendii, decesele sunt cauzate de fum și, în mare parte, asta li se întâmplă oamenilor în timpul somnului. Aceste persoane puteau fi salvate dacă locuințele lor ar fi fost dotate cu detectoare de fum. Rolul principal al respectivelor instalații este de a identifica şi alarma la timpul oportun incendiul.

 

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×