Satul Costești – „Capitala Tineretului 2019”!

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat localitatea câștigătoare a concursului „Capitala Tineretului 2019”. Astfel, în anul următor acest statut va fi deținut de către satul Costești din raionul Ialoveni.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret. Conform Ministerului, satul Costești este localitatea care are o vastă experiență în implementarea proiectelor la nivel local, inclusiv în parteneriat cu organizațiile de tineret.

Învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în funcție de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

În anii trecuți, statutul de „Capitala Tineretului” a fost deținut de: orașul Ialoveni (2016), satul Varnița (2017), municipiul Cahul (2018).

„Capitala Tineretului 2019” este un program care îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate. Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Sursa info: diez.md

Sursa foto: mecc.gov.md/ro

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×