Ziua Persoanelor în etate a fost sărbătorită în centrul social ”Speranța” din Costești

Cu ocazia zilei internaționale a persoanelor în etate, marți 1 octombrie 2019, în incinta Centrului “Speranța” din satul Costești  a fost organizată o masă de sărbătoare. Astfel evenimentul a adunat adunat bătrîni din localitate, cît și beneficiarii acestui serviciu.

Bucate gustoase și cîntece frumoase pregătite de participanții sărbătorii au creat buna dispoziție. Organizatorul sărbătorii, echipa Centrului social au venit cu un mesaj de felicitare și au menționat că serviciul de îngrijire și protecție a persoanelor în etate este necesar de a fi îmbunătățit și continuat prin dezvoltarea și extinderea acestora. Elena Mereacre, lucrtător social și coordonator interimar a făcut o prezentare succintă la un nou proiect care prevede asigurarea cu o masă caldă în zi  pentru persoanele nevoiașe și cu posibilități reduse de deplasare. Astfel mîncarea pregătită va fi adusă la domiciliu de către tinerii voluntari și lucrători sociali.

Amintim, că anual pe data de 1 octombrie este sărbătorită în întreaga lume ”Ziua internațională a persoanelor în etate”, cînd se pun la masa discuțiilor politicile de protecție a bătrînilor și îmbătrînirea lor activă.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×