Atelier pentru părinți privind aspecte legale ce țin de protecția copiilor

Marți, 26 ianuarie 2021, A.O. Compasiune a desfășurat primul atelier pentru părinți privind aspectele legale ce țin de protecția copiilor.

La eveniment au participat peste 30 de părinți din satul Costești, bunei sau persoane care dețin tutela asupra copiilor cu părinți plecați peste hotare care au învățat despre drepturile și obligațiile copilului: cadrul normativ național și standarde internaționale, drepturile și obligațiile părinților. Avocata Tatiana Danilescu din cadrul Asociației pentru Abilitarea Copilului și Familiei ,,AVE Copiii” a vorbit inclusiv despre sistemul național de protecție a copilului în situație de risc și cadrul normativ național care reglementează măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.

În a doua parte a atelierului au participat și serviciul de asistență socială și postul de poliție din satul Costești, care au avut anumite intervenții în discuții, inclusiv la întrebările participanților ce țin de comportamentele deviante ale minorilor și aspectele juridice în diferite situații.

La final, trainerul a avut consultări și discuții separat cu părinți, specialiști pentru anumite cazuri individualizate la care au primit răspunsuri juridice.

Informăm că atelierul a avut loc în cadrul proiectului regional ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.

#dezvoltmd#EuropeanUnion#CivilSociety#Compasiune

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×