Atelier despre dezvoltarea copiilor pentru părinții din satul Costești

Vineri, 29 ianuarie 2021, echipa A.O. Compasiunea organizat pentru părinții din satul Costești și buneii sau persoanele adulte care au la întreținere copii prin tutelă la un atelier privind aspecte psihologice în comunicarea cu copiii și modul sănătos de viață în cadrul proiectului ”Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”.

Evenimentul a fost găzduit pentru o zi de către formatorul Alexandru Ciobanu, psihoterapeut și formator Național în Sănătatea Mintală în proiectul național Mensana. La atelier au fost abordate subiecte precum: Dezvoltarea psiho-socială a copiilor și adolescenților, Perioadele de vârstă critice pentru implicarea în infracțiuni, Identificarea problemelor în familii, Emoțiile și gestionarea lor în familie. Consecințele psihoemoționale a abuzului și neglijării copiilor la diferite vârste, Identificarea și verbalizarea emoțiilor, Agresiunea si reducerea conflictelor în familie, Modalități de comunicare nonviolentă, Evitarea reproșurilor în comunicare a familiei, Modul sănătos de viață (principii și modalități de igienă personală, alimentație rațională , mișcare corectă, vestimentație adecvată, etc). Orarul copilului sănătos, ș.a.

Participanții au avut ocazia să discute anumite cazuri personale sau comunitare privind delicvența juvenilă și cauzele care provoacă la copii comportament delicvent, au fost discuții și dezbateri aprinse pe anumite subiecte ce țin de dezvoltare psiho-emoțională a copiilor și adicțiile acestora în comparație cu generațiile trecute.

Informăm că atelierul a avut loc în cadrul proiectului regional ,,Parteneriate locale în dezvoltarea programelor de resocializare și reintegrare socială a copiilor în conflict cu legea din raionul Ialoveni”, finanțat de Uniunea Europeană European Union in the Republic of Moldova și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety, #Compasiune

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×