Lansarea Filmului Documentar „Drumul Războiului” la Costești, Ialoveni

Recent, comunitatea din Costești, Ialoveni a fost gazda unui eveniment cultural remarcabil – proiecția filmului documentar „Drumul Războiului”, care a avut loc în sala de conferințe a Casei de Cultură. Acest eveniment a fost posibil datorită inițiativei și eforturilor consilierului local Mircea Sula și cu suportul directoarei Casei de Cultură Parascovia Marandici. Filmul oferă o perspectivă profundă asupra tragediei prin care trece poporul ucrainean, în urma invaziei ruse.

Creat de Viorica Tataru și Andrei Captarenco, documentarul a atras un număr mare de spectatori, inclusiv locuitori locali, oficiali. La eveniment a participat și Aliona Castravet, consiliera raională, care a accentuat necesitatea sensibilizării comunității și a solidarității internaționale față de conflictele actuale.

Evenimentul a fost nu doar o proiecție de film, ci și o platformă pentru dialog și reflecție între autori și spectatori. Discuțiile care au urmat proiecției au evidențiat nevoia de a sprijini eforturile umanitare și de a promova pacea în regiune. De asemenea, a fost o ocazie pentru comunitatea din Costești să își exprime solidaritatea și sprijinul față de poporul ucrainean.

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×