Vineri, 28 ianuarie 2022, cu începere de la orele 10:00 la Plantațiile pomicole ale G.Ț. “Mîra Ion” din or. Ialoveni, Direcția economie desfășoară seminarul teoretico-practic cu tematica: “Specificul tăiatului în uscat al pomilor în anul 2022, Recomandări în combaterea bolilor și dăunătorilor la pomii fructiferi.”
Invitați la seminar: Conducători și specialiști ai unităților agricole corporative (CAP, SRL, SA) conducători ai gospodăriilor țărănești, persoane fizice proprietari de terenuri.
În acest context rugăm să informați agenții economici din ramura horticolă, pentru detalii suplimentare nu ezitați să contactați la nr. de tel. 0268-2-45-37.
Reiterăm respectarea cerințelor și măsurilor de protecție a infecției Covid-19.
Reprezentanți și vorbitori:
Ion GROSU – doctor în știința agricolă, șef secție pepenerit și tehnologii moderne în pomicultură al Institutului Științifico – Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare.
Larisa MUNTEANU – Inspector principal al Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor.
Agenda evenimentului:
ORA | TEMA | INSTRUCTOR |
09:50 – 10:00 |
Înregistrarea participanților. | Nicolae SAJCO,
Specialist superior, D.E
|
10:00 – 10:10 |
Deschiderea seminarului, cuvînt de salut. | Natalia DRAGUȚAN,
Șef Direcția Economie
|
10:10 – 10:40 |
“Recomandări în combaterea bolilor și dăunătorilor la pomii fructiferi”, “Organisme de carantină în pomicultură”. | Larisa MUNTEANU – Inspector principal al Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor.
067194730 |
10:40 – 11:10 |
“Tăierea în uscat și formarea pomilor în condițiile anului 2022”. | Ion GROSU, doctor în știința agricolă, șef secție pepenerit și tehnologii moderne în pomicultură al Institutului Științiifico – Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare. 079065325. |
11:10 – 11:40 |
Vizita plantației pomicole pentru demonstrarea procedeelor practice de tăiere a pomilor conform sortimentului.
|
Ion GROSU, doctor în știința agricolă, șef secție pepenerit și tehnologii moderne în pomicultură al Institutului Științifico – Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare. |
|