Spațiu de odihnă amenajat pentru elevi de către grupul de inițiativă “Ingeniosus”

Grupul de iniţiativă "Ingeniosus", lider Luca Victoria, mentor Bordianu Eugenia, sunt la final de proiect. Membii grupului au instalat 4 bănci în curtea Liceului Teoretic "Olimp", proiect care face parte din cadrul Programului de granturi mici pentru tineri, rundaIMAG2728 XI, constituind suma în  valoare de 3000 lei.

 

Scopul proiectului este de a asigura elevii și angajații instituției cu suportul fizic necesar în cazul apariției unor probleme momentane/temporare de sănătate şi de a crea o atmosferă confortabilă. Ei îşi propun să alunge monotonia fiind organizate ore de geografie, biologie, artă plastică în spațiu deschis, la subiectele cu tematici corespunzătoare. Grupul își dorește să sporească implicarea tinerilor în proiecte, prezentând rezultate concrete. Implementarea proiectului a început la data de 19 octombrie şi urmează să fie încheiat în scurt timp printr-un eveniment cultural.

 

Membrii gupului Luca Vladimir-Artur, Borta Alexandru şi Grigoriţa Alina spun că este prima lor experiență de implementare la un proiect, iar rezultatul este acel moment care îi motivează să se mai implice și în alte activități civice pentu liceu, și pentru comunitate. Liderul echipei, Victoria, a măturisit: "Eu consider că fiecare tânăr merită să beneficieze de avantajele implicării în proiecte, pentru că impactul acestora au caracter multiplu: tinerii socializează cu persoane specializate în diverse domenii, dezvoltă spiritul de echipă, de voluntariat, contribuie la schimbarea societăţii, capată experienţă şi, aş zice eu, se maturizează în ritm accelerat, devin responsabili. De aceea îndemn tinerii să nu fie timizi şi să se implice activ în proiecte".

Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondul pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea evenimentelor speciale.

 

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×