Satul Costești promovat de tineri prin editarea cărților poștale

În ultima zi de toamnă al anului 2015, a avut loc desemnarea cîștigătorilor concursului de fotografie „Satul meu: fotografii într-un album”, activitate din cadrul proiectului grupului  de inițiativă PUZZLE, membri ai Consiliului Local de Tineri din Costești, finanțat de către Fondul pentru Tineri Ialoveni.

 

Activitatea a început cu un cuvînt de salut din partea liderului grupului, Mahu Elena, care a adus la cunoștință publicului despre scopul și desfășurarea proiectului  „Satul meu: fotografii într-un album”.
            Natalia Petrea, primarul satului Costești, a urmat cu un mesaj de felicitare pentru ideea originală de a promova satul natal și turismul rural prin apariția primelor cărți poștale cu imagini reprezantive din satul nostru,  îndemnînd  toți tinerii din localitate să manifeste spirit de inițiativă și să se implice în viața socială.

            La eveniment au fost prezenți toți tinerii care au participat la concurs, reprezentanții instituțiilor publice din localitate, membrii comisiei de jurizare a concursului și membrii grupului de inițiativă PUZZLE.  Ulterior, au fost premiați toți participanții cu diplome de mențiune, iar cîștigătorii au primit diplome de merit și cadou cîte un card de memorie.
Tinerii ale căror fotografii au fost proiectate pe cărți poștale sunt: Bivol Marin, Borta Vera, Mereacre Dan, Jalbă Daniel, Dogot Vitor și Bivol Veronica.


             În final, toți reprezenanții instuțiilor  publice au primit cadou cîte un set de cărți poștale pentru ca toți oaspeții și invitații care vor vizita satul, să plece de la noi cu o amintire placută, iar toți locatarii ce vor dori să procure o carte poștală, o vor putea face mergînd la oficiul poștal, unde este desfășurată o activitate de fundraising în vederea contunuității și durabilității proiectului „Satul meu: fotografii într-un album”. Cu un mesaj de felicitare a venit și un membru al Fondului pentru Tineri Ialoveni, Maricica Bivol, care a ținut să încurajeze tinerii din satul Costești să participe la viața comunității prin aplicare și implementarea a proiectelor în localitatea din care fac parte.

 


Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni şi mijloacele băneşti acumulate de membrii  Fondului  pentru  Tineri  Ialoveni  de  la  agenţi  economici,  persoane  fizice  şi  din  organizarea evenimentelor speciale.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×