Campionat de săniuș în satul Costești

1934427_768656086599590_8967262163699886874_nSîmbătă, 9 ianuarie 2016, în a treia zi de Crăciun, în satul Costești a fost organizat un Campionat local al săniușului. Astfel, organizatorul, Iurie Melnic, profesor de geografie din cadrul Liceului Teoretic Olimp a dat starturi vesele pentru copii, liceeni dar și maturi. Participanții, aproximativ 40 la număr s-au întrecut al cui sanie e mai iute.

 

După cîteva ore bune de sport și veselie, gospodinele din mahala străzii Decebal au preparat la ceaun o mămăligă mare și au adus gustări de casă. Totodată a poposit și Moș Crăciun cu covrigi și a premiat participanții la eveniment cu o porție de mămăligă caldă și brînză proaspătă. Costeștenii care s-au alăturat campionatului nu au venit cu mîna goală, dar au adus și au preparat vin fiert.

 

Alexei Luca, unul din participanții dar și voluntarii evenimentului ne-a mărturisit: ”Mă bucur că în sat se organizează astfel de evenimente, unde avem ocazia să ne distrăm, să comunicăm și să devenim mai uniți. Acest lucru se datorează domnului Iurie Melnic, care aduce veselie și distracție oriunde s-ar afla!”.

 

Săniușul continuă și la momentul actual, chiar dacă afară s-a înnoptat, cei dornici de o doză de veselie sînt așteptați la derdeluș. Campionatul se va desfășura și mîine la ora 15.00, pe aceeași stradă Decebal, în regiunea Liceului Teoretic Olimp.

 

Poze: Bivol Radu si Alexei Luca

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×