În satul Costești vor fi implementate 5 proiecte de către tinerii activi

În cadrul Programului Fondul pentru Tineri, ediția a XII-a desfășurat în acest an au participat 48 de grupuri de inițiativă cu diverse скачанные файлыpropuneri de proiect din tot raionul Ialoveni. Din satul Costești au participat 11 grupuri cu diferite idei, unde aproape jumătate au obținut finanțare.

 

Astfel grupul de tineri din satul Costești EcoTerra va implementa proiectul ”Mișcarea cu bicicleta-vis sau realitate”, în valoare de 5000 de lei. Este un proiect în care membrii grupului de inițiativă își propun amenajarea unei parcări din 20 de secțiuni pentru biciclete pe teritoriul Liceului Teoretic "Olimp", deoarece sînt foarte mulți tineri care ar dori să vină la școală cu bicicleta și care trăiesc departe de liceu. Inaugararea parcării va avea loc printr-un maraton la care vor participa tinerii doritori.

 

Grupul Ecologiștilor vor înverzi terenul sportiv al Liceului Teoretic Costești. Membrii grupului de inițiativă vor să planteze o fîșie de pamînt din împrejurul terenului cu trandafiri, lalele, tuie, mesteacan , dar mai întii de toate o să curețe terenul.

 

Consiliul Local al Tinerilor din Costești au obținut o finanțare de 6000 lei pentru material săditor pentru proiectul ”Să păstrăm Costeștiul verde”. Banii sînt destinați pentru înverzirea zonei dintre Primărie și Poștă, unde se planifică la moment crearea unei zone de relaxare. Consiliul urmărește scopul de a cultiva educația ecologică printre tineri și sporirea participării lor la viața comunității.

 

Grupul de inițiativă ”Puzzle” va dispune de un echipament pentru excursii în cadrul proiectului ”ECO-excursie pentru copiii  Olimpici” în valoare de 7000 lei, destinat elevilor din Liceul Teoretic Olimp.

 

Proiectul ”Expresie:Satul meu-Culoare pentru suflet” inițiat de grupul ”Colibri” presupune curățirea și pictare stațiilor de microbuz din satul Costești în vederea oferirii unui aspect frumos și curat localității.

 

Primăria satului Costești vine cu un mesaj de felicitare pentru toate cele 11 grupuri de inițiativă care au participat la acest Program, și urează succese proiectelor selectate.

 

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×