Consiliul Tinerilor din Costești a dat start amenajării unui parc

15Un grup de inițiativă din cadrul Consiliului Local de Tineri din Costești a început implementarea proiectului ”Să păstrăm Costeștiul verde” finanțat din cadrul Fondului pentru Tineri Ialoveni.

 

Proiectul presupune înverzirea spațiului dintre Primăria Costești și vechea cîrmuire din centrul satului, unde administrația publică locală planifică amenajarea unui parc de odihnă. Astfel grupul a reușit să motiveze 20 de voluntari dar și lucrătorii primăriei să se implice în plantarea a 55 de trandafiri, celelalte flori urmează să fie plantate peste o săptămînă. Liceul Teoretic Costești a contribuit cu împrumutarea instrumentelor de lucru,  iar Primăria Costești cu  transport.

 

Acțiunea de înverzire s-a finisat cu o pauză de cafea oferită de administrația publică, unde voluntarii au dat acordul de a se implica mai des în acțiuni de salubrizare și înverzire.

 

“Proiect realizat în cadrul Programului de granturi mici pentru tineri  desfăşurat cu suportul financiar oferit de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, Fundaţia Est-Europeană Moldova, Consiliul Raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” şi mijloacele băneşti acumulate de membrii Fondului pentru Tineri Ialoveni de la agenţi economici, persoane fizice şi din organizarea  evenimentelor speciale și Primăria Costești.”

logo

DISTRIBUIE

RAPORTEAZĂ O PROBLEMĂ

×